Tuesday, November 8, 2011

Lelaki MALAYSIA Tidak Cerewet

Pagi tadi aku terbaca satu topik di UTUSAN MALAYSIA menyatakan Lelaki MALAYSIA Tidak Cerewet..mula2 aku baca macam tak logik juga dibuatnya..tapi disebabkan ia fakta yang telah dibuat kajian oleh Lunch Actually..aku cuba untuk mempercayainya..jenis aku..terus terang aku katakan..aku memang tidak cerewet dalam apa jua aku lakukan..tapi kadang kala aku fikir cerewet ni perlu jugak untuk tempat2 yang tertentu..


Apa yang aku dapat ulaskan..fakta yang disiarkan UTUSAN MALAYSIA lelaki MALAYSIA tidak kisah untuk keluar dengan wanita yang lebih tinggi darinya mahupun status kerjaya..mereka memang tidak kisah..tapi lain pula untuk kaum wanita, mereka lebih memilih..tidak akan keluar dengan lelaki yang lebih rendah darinya..atau pun status kewangan..mungkin mereka takut kalau mereka memilih yang serba kekurangan..hidup mereka tidak akan terjamin..


Namun, apa yang membuat aku terkejut..timbulnya satu laman sosial untuk mencari pasangan yang dipanggil eSynchrony yang telah dicipta Violet Lim..jadi kepada yang masih bujang boleh lah mencubanya..keberkesanannya aku tidak tahulah..sebab aku pun tak pernah cuba..


mood: nak sign up

13 comments:

Phat said...

lelaki kebanyakan nya memang sempoi kan

Ct Arina said...

tak dinafikan, kebanyakan kaum wanita lebih prefer lelaki yg lebih tinggi. tp andai dah jodoh, kami tak menolak ^_^

Finaz Jaafar said...

owh yeke lelaki tak cerewet??kwang3..

ermm nak sign up??anda single kah?

cikpia said...

aku tak kisah pun bercinta ngan lelaki berkarier lebih rendah dari aku. adakah aku ini lelaki? OMG!!! ha ha.....

Mish Apple said...

terbaek .

FaKArePa!n said...

aku kadang2 segan jugak nak dating dgn pompuan high standard ni... heheh

[k]o{q}i[n] said...

saya sgt cerewet...
kbai...

Judiene said...

Rasenye pernah nampak kat UiTM Puncak Alam ni. Hmmmmmmmm.

::FAIZ FARISH:: said...

pmpn skrg byk yg nak cr lelaki kaya.
susah

ain dzaya said...

moga cepat jumpa jodoh dari laman yg sama..hehew

Mr Lonely said...

nice blog~ walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

eLLa said...

eya?? fkir2x, lki negara mana yang cerewet?.. =)

Anonymous said...

ecu pharmacy school http://nextdayshippingpharmacy.com/categories/female-enhancement.htm blue water pharmacy 90916