Friday, August 19, 2011

Perempuan Belajar Tinggi-tingi Pun Akhirnya Ke Dapur Juga

Aku rasa kalau "statement" ini bila didengari oleh wanita2..sudah pasti mereka akan terasa atau erti kata lain marah..huhu..yela2 kalau aku dengar pun..walaupun dalam nada yang sinis..sudah tentu aku terasa..aku dengar "statement" ni pun dari sebuah petikan drama..aku tak berapa ingatlah..bukan semua orang boleh menerima kenyataan macam ni kan..masing2 mempunyai perasaan yang berbeza..

Maksud "statement" di sini..biarpun wanita ada mempunyai kerjaya yang cukup sempurna..tetapi pekerjaan hakiki mereka mesti ke dapur jugak kan..bagi aku..memang sudah sejak azali lagi memang tugas wanita di dapur kan..tapi "statement" seperti di atas tidak perlulah kan..dah memang tanggungjawab isteri untuk menyediakan makanan untuk si suami..yelah yang laki2 ada tugasnya yang lain..

Apa2 pun..korang janganlah keluarkan "statement" ni dekat pasangan korang ok..kena jaga hati mereka..mereka juga ada perasaan seperti kita..renungkan..

mood: besok cuti

20 comments:

Cik Tasya merapu said...

huwaaaaaaaaaaaaa sedeynya..xpe2...sekurang kurangnya perempuan ad pendidikan x la bengap je kan...duk dapur je kje..sekurang2 nya ada lah segulung ijazah...hehehehe waahh3...mmg trse lau ckp cm nni

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..betol2..dah lumrah kalau perempuan ni ke dapur..tak kira lah apa pun level dia..

Rapunzel Cikilolo said...

memang la ke dapur jugak akhirnye... tapi ke dapur dengan berilmu kot... hahaha~

cik pieja hut said...

memnag lumrah seorang wanita , nak buat macam mane

sYafIk-wAy said...

kalau lelaki yang sediakan mknn untuk lelaki lagi sweet . wacakapsamalu !

Rtp Farra Arisha said...

indeed!! girls are easily touching..so better keep quiet than potpetpotpet!!
tapi adakalanya betul jugak statemnt kat atas tu..perempuan mmg tak boleh lari dgn cook and kitchen ;)

RARA aihara said...

dan si suami pasti sangat comel bila sudi menolong si isteri di dapur...=)
hehe~

fairuz said...

perempuan kalau taknak ke dapur kene ade duit banyak. panggil maid saja. hoho tp orang kate, pengikat kasih sayang dengan suami adalah dgn masakan air tangan isteri. yawww dah boleh kawen! haha :P

Finaz Jaafar said...

hehe..naseb baca sampai habis..tapi mmg la..blja tinggi2 kena masak untuk kluarga, hsband or plg kurg utk diri sndri =)

- abdul hadi abdul muti - said...

member perempuan aku marah betul kalau dengar ayat ni. haha

♥ LuRveLyAmiera ♥ said...

tak juga, ade juga yg kerja tggi2x balik rumah still msak utk asben..^_^

Cik Ila said...

Senang cmni je nak sedapkan hati kaum wanita...

Cara wanita handle rumah tangga berbeza antara belajar tinggi dgn tak belajar tinggi..Kalau dia belajar tinggi,cara dia urus rumahtangga pun mcm org yg belajar tinggi.. --Mak ckp!- hehehe

nurhafieza said...

tahu tkpeee . terasa kod

MOMOCHAN said...

betul tu pompuan belajar tinggi2 pun mmg akan ke dapur juga. takkan lelaki nak ke dapur pula masak.*jarang berlaku*
tapi ada je org yg akan guna ayat mcm tu nk sakitkan hati perempuan.:(

nazirah said...

hehe btul2 da la pompuan ni jns snstif.. hehe.. tp mmg betul la tu SR ;)

APi said...

gua pun nak cari bini pandai masak..
haha

ShalleyshaLina a.k.a ChaLie said...

betul. Statement tu betul...tapi kalau ckp dgn nada sinis mmg agak kureng sikit la =)

Qaseh dalia adelia said...

memang .. itu memang tak di nafikan tapi perbezaan nya wanita yg pendidikan tggi bila duk kat dapur dia ada classs .. brbanding org takde pendidikan tggi ..

apa2pun tggi mana pun pendidikan yg diorg ceburi , tak tahu lah masakan tu sedap ke tidak hak2x...

tomatokering :) said...

berasap berapi semua ada . agagaga

cikcimi said...

ehehe. betol la tuuu. :D