Sunday, August 21, 2011

Lagu - Lagu Membuatkan Aku Jatuh Hati

Orang kata lagu2 yang didengarkan merupakan penyeri hidup..tak pun menceriakan suasana..kadang kala lagu2 ini semua boleh dikaitkan dengan perasaan seseorang..bagi aku..pemilihan lagu biasannya mengikut mood masing2..di kala sedih, suka dan sebagainya..antara lagu2 yang menambat hati aku:

Zivilia - Aisheteru

Ungu - Percaya Padaku

Elkasih - Kau Tigakan Cintaku

Stacy - Kisah Dongeng

Asfan - Terhenti Di Sini

Repuvlik Band - Hanya Ingin Kau Tahu

Faizal Tahir - Sampai Syurga

ST12 - Saat Terakhir

Sabhi Saddi/Helena - Tanpamu

Hazama - Cinta Teragung

Anuar Zain - Mungkin

Lagu yang aku senaraikan ini memang menusuk kalbu lirik2 dia..bukan nak kata aku jiwang ke apa..aku pun manusia kan..ada perasaan..muka gangster macam mana pun..tapi sikap perikemanusiaan pasti ada..apa2 pun..korang cuba lah layan lagu ni..sedap didengar dan dihayati..chow

mood: selamat hari raya

18 comments:

teeha said...

tu semua lagu wajib dengar kat dalam mp3 player. heee

Mohd Khairi Khadzir said...

xde pun dlm senarai lagu Pada Syurga Di Wajahmu ..haha

Edy Fee said...

aku minat 2 yg teratas tu je.hehe layan !

Chikova_Araishii said...

haaa. lagu yg paling menambat hati den lagu zhivilia -aishiteru tu. dgr byk kali pon tada jemu punya ouhhh.. ;)

Pembawa_Wacana said...

Jiwang giler bai..hahaha

Mode dengar lagu raya sekarang nie...haha

nazirah said...

wah2..kemain SR skang huhu
tp betul la ni lagu2 ni mmg
ssuai dilayan utk org yg tgh
hangat bercnte..huhu saya smpi skrg
dok layan lagu aishiteru tu.. suke sangat2.. percaya padaku pun not bad... ;)

aenmatderis said...

serius kau jiwang ah wei..
haha.

lagu saat terakhir by st12 pon masyukkk..
layan ah nk2 kalau kau suka org tp dia dah pergi.selama-lamanya.

aenmatderis said...
This comment has been removed by the author.
AnneRaini said...

suka lagu ungu dan stacy tu...layannnnn

sekamar rindu said...

salam...


suka lagu Zivilia - Aisheteru..tuu:)

Rtp Farra Arisha said...

betul la..lagunya ada maksud tersurat dan tersirat..touching sikit2 pun ada ;)

kaizen said...

most of it masuk list jiwang playlist aku jugak...

ShalleyshaLina a.k.a ChaLie said...

semua best!!

Qaseh dalia adelia said...

siti nur haliza xde

❤ eyeme ❤ said...

mmg layan abes.. lagu2 yg membuatkan kita berfikir utk menghargai setiap sesuatu ttg seseorang.. :D

adrinaqamarina said...

suka juga sume lagu kat atas tu, antara lagu feveret aku. hee.


dan aku belajar dengar lagu hanya ingin kau tau bila first time jumpa blog ni, sebab dulu syafiq pernah letak lagu tu dalam blog~~~~

Fatin Aliyya said...

ak plg suka aishiteru n percaya padaku

Solihin Zubir said...

lirik aishiteru tu hang faham ka maksud dia? heheh..