Sunday, June 19, 2011

Balik Solat Jumaat Dah Buat Maksiat


Sumber: Google

Kalau nak diikutkan cerita benda aku nak publish semalam..tapi mata sangat mengantok..dah semangat dah buka laptop..last - last aku pergi tidur je..hehe..takkan aku nak taip entri sambil melentok lak kan..dengan keazaman yang ada..lepas solat subuh..aku terus pergi buka internet..

Kejadian sebenar berbunyi begini..aduh masa nak cerita pun..tak tahu lah boleh di terima pakai atau pun tidak..benda ni berlaku setelah aku selesai mengerjakan solat jumaat..waktu tuh dah lah panas terik..tekak rasa nak minum ribena je..tiba - tiba masa dekat lampu isyarat..aku nampak sesuatu yang menggiurkan..haish..haha..

Boleh pulak amoi pakai skirt melintas jalan dekat lampu isyarat..aduh dah lah baru lepas solat jumaat..gugur iman aku der..habis dah rezeki depan mata kan..mata aku pulak memang memandang ke depan je..maklumlah pemandu berhemah..hehe..

Lepas tuh boleh pulak angin tiupkan..lagi lah iman aku bergegar..agak - agak nak salah kan siapa eh? hehe..nak kata salah aku..aku bawak kereta..haruslah pandang depan..tak kan nak pandang kiri kanan..mahu kemalangan aku nanti..apa - apa pun..memang rezeki aku kot..hehe..siyes aku pandang tak kelip..kalau dah berkelip - kelip dah berdosa kan..jangan lah berlaku lagi pada jumaat depan..:)

mood: kebetulan

37 comments:

DiriKu said...

waaa..dah lama tak singgah kat sini..tapi kan...tundukkan wajah sikit pun tak apa...tak pun..pandang je tiang lampu isyarat tu... :)

belogkiter said...

kamu ni... mata keranjang betul

Nay said...

kena control jugak mata tu .. hhee

Zinnirah Humaira said...

uishh...bahaya neh bahaya neh..hehe :D

aremieroul said...

ha3,,melampau..

aremieroul said...

ha3..rezeki2..

iKhRam said...

kire rezeki la tue.. hahaha

FizaFizz said...

hahaha..apa pun tak lehhh laaaa..

lyndaz said...

ahahaha..
byak la kau pnya rezeki... :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi..rezeki mata,jgn tertoleh2 dah la ye.

Saya Ifa said...

syafiq:hahaha..fhm da..lelaki mmg xblh lari tu..hahaha..

cengkerangcipot said...

hahaha ingtkn ape la td.. rezeki2.. hehe

Along Usop said...

rezeki bro... hahahahahaha...

ct-kama said...

hahaha...kan dah bergetar iman skit tu...=))

MiSz fiFiEyQa said...

Haha..nak wat camne kan..erm maybe kena pakai spek hitam kot,biar gelap sikit.. B-)

Isteri Encek Bard said...

adeh.. hahhahha jgn berkelip eh...

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

hahaha..ada2 je ko syafiq..jangan salahkan ibu mengandung.

BudaKamponGugup said...

hahahhahahahaaa....macam-macam la hang nie....

La Jieja said...

kate org..skali pandang tu rezeki,..tapi pandang berkalikali tu....pikir sendirik..hihihi

[k]o{q}i[n] said...

asal x snap je..??? muahahahaha

Halimatun Sa'adiah said...

wooo..rezeki ari jumaat tu..
nasebaek xkelip mate tu,skali pandang je la kn..

HAFIZAL said...

tu diharuskan...

Mohd Khairi said...

niat tu yg pnting!hahaha

cucu umie said...

bro kalau dh nampak seklai tu xper..jgn nak tgok shje terus..hoho memang lebih ah tu..hoho

tyhafyha said...

ahaa dah nampak ttp mte tros smpai lah hlg dri pndgan...

emieysandra said...

weh..cpat buat solat taubat..kui3x^^

enyheartsdiamond said...

rezeki lah tu :)

KAMIHIDUP said...

rezeki tu SR. :)

chemay said...

takpe.
tak sengaja
haha

| Princess Diary | said...

adoi lemah mcm nie . . hahaahaa :)

eqbalzack said...

ishh..ishhh...hihi

nini said...

hahaha....dan dan menahan mata dari berkelip...hayoooo =P

Edy Fee said...

ahaks...sempat agy....spray gel kat mate bagi keras tak berkedip

.fariza. said...

aiyok..
mmg tak boleh blah.

FasiHaH SupiaN said...

hehehe amoi kan cina, free show je lah syafiq :)

Ismet Ulam Raja Pegaga said...

bahaya ni bro...
kner nikah cepat..:D
huhu

CiK FizA said...

Hahaha~ bahaya btol !

Haishh.. rezeki kamu la tuh syafiq :DD