Thursday, May 5, 2011

Teruk Benar Tabiat Manusia!!

Nak bengang ke tak nak ni..kalau ikut kan hati aku nak langgar je kereta depan aku ni..mana taknya..dia buang sampah, then kena kereta aku..amboi banyak lemak betul..ingat2 lah orang belakang pun kalau nak buang sampah merata2..cuba bayangkan kalau belakang tuh motor..kot2 kena muka dia ke..kesian lah sikit..kalau tak nak hargai alam sekitar pun..sekurang2 nya adalah sikit sifat keperimanusiaan..

Memang macam ni ke tabiat manusia..suka2 hati je buang sampah tanpa menghiraukan orang lain..seeloknya simpan lah dulu sampah tuh..sampai rumah baru buang dalam tong sampah..so easy kan..aku pun tak tahu apa yang susahnya nak buang sampah dalam tong..nanti kalau cakap " bodoh " marah pulak..tapi tuh lah hakikatnya..manusia memang sukar diubah kecuali diri mereka sendiri..

Ok lah malas nak berleter panjang2 ni..banyak lagi perkara penting aku nak buat..tinggal lagi dua paper je ni..cepatlah habis..huhu..wish me luck..

mood: rilek

22 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

tula pasal, kekadang akupun kena, kalau pecah ke cermin kete, bkn nak ganti...

KAMIHIDUP said...

amboi, mentang ayah kau mbmb, marah benar, tapi memang betul pun cakap kau. :)

myravea said...

Dorang xreti kot nak buang sampah dalam tong sampah, sebab tu meroyan buang ekot suka hati..

Good luck, all da best for u :)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

kita bako je org cni!..haha

man u menang!..haha

Sunah Mohammad said...

rilekkkkkk....:D

efa said...

kena buat undang2 mcm dkt singapura kalau sapa buang kena denda haha baru tak berani dah nak buang haha good luck utk exam SR

mOoN said...

hurm,, memang masih ramai yang buat macam tu...if kena kat diri sendiri tau kut nak marah orang...

nurkaloi said...

kasik lmpu tggi jerk

HanisahKamarul said...

huhu=... kesian~
but the thing is, bukan nak cakap ape la...but kat Malaysia ni memang belambak orang2 yang mcm tu..
jangan cakap pasal bertimbang rase pade alam sekitar, dekat manusia, yang stau spesis ni pon kureng...
bila la malaysia nk kuat kuasakan undang2 mcm kat singapore, taleh buang sampah merata-rata...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

sabar d09ngg. biasalah tuuuuuuuuuuuu namapun manusia.

alia zarfullah said...

sabar separuh dari iman :)

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK SYaFiQ...

SaBaR2... JaNGaN MaRaH2... (^_____^)V

Miss Hamilicious said...

giler ah..selamber beno diorang buang sampah sepah2....malu kat budak2 skola...kena suh g tadika balik blajo subjek sivik kot...huhuuuu

Halimatun Sa'adiah said...

sgt x suke org wat cm2...
sungguh xde sivik!!
my ex pon pnah kne mara ngn sy sbb yg sme...

jeely jelly said...

relax2.. huhu.. mmg2.. kadang lalu, byk je smph kat tepi2 jalan.. hmmm

good luck for ur exam :)

Ain Jia Zainudin said...

leceh klau brdepan dgn org cmtu .nak d maki dmarah, nnt gado plak .
lau buang sampah, tutup pndngan driver lain ,xnmpk jln,.. kan dh bole sbbkn xcdent tu ..haih ...sabo jelaa ..

azalia hjsalleh said...

kan budak envi dh bising !!
haha
org cmtuh patut kena ketuk je biar insap sikit

CahayaCintaIlahi said...

hOhO rilex rilex
ngeee goodluck ek
exam .. sbr 2 paper
je lagi ok pastu
enjOY huhu :)

onisan said...

nak ckp bodoh gak kt orang yg buang smpah tu. lain kali buang la barang yg best2 skit.berbaloi2.muahahha

Missara said...

orang takde sivik ni kite bako je..

Edy Fee said...

sabo je la..huhu flying kick je diorang

Amanina Sofea said...

bole kne lempang nie..
ish2...