Sunday, May 15, 2011

Tak Habis-Habis Isu Mat Rempit


Sumber: Google

Mat Rempit?? Samseng Jalanan?? Tak habis2 nak buat hal ke..tengok dekat berita tadi..asyik2 pasal Mat Rempit..adoyai..dah lah cuaca tengah panas ni der..mahu bikin hati gua panas pulak..tengok punya bengang lah aku ni..dah terkeluar gua pun..bukan apa..aku tak puas hati mereka2 ni yang boleh digelarkan beruk..membuat kacau tak tentu hala..

Paling aku kesian budak tahun 5 yang kena langgar tuh..budak kecil tuh tak bersalah pun..nak kata takde otak..sama jenis macam aku..bila kes Mat Rempit ni nak selesai..macam mereka je main motor..aku pun dulu main motor jugak..tapi takde lah nak bunuh anak orang..sangat tak bermoral..

Aku harapkan JPJ dan Polis dapat memainkan peranan yang penting..kalau boleh hari2 buat road block..tangkap budak2 yang banyak buat masalah ni kan..tak lupa jugak peranan keluarga dalam menyelesaikan masalah ini..anak2 perlu dididik dengan betul supaya bila besar nanti..takde lah menyusahkan negara..

Paling aku tak boleh terima masa poling temuramah budak2 basikal tuh..selamba je budak tuh jawab..mahu pelempang je aku..kalau lah aku jadi abang dia..memang cukup2 aku bagi punya..kasi sedar sikit..dah lah keluar malam..siap isap rokok lagi..entahlah..apa nak jadi budak2 sekarang ni..nak salahkan 100% budak tuh pun tak boleh jugak..ni semua tanggungjawab keluarga..beringatlah..harap2 perkara sebegini tidak berlaku kepada keluarga kita..

mood: bilalah nak selesai

11 comments:

NURUL NADIAH MAMAT said...

dorg nie patut mati je....sshkan org je....

Rozuan Ismail said...

inilah golongan yang nak mati free.banyak pahala lah katakan.

Cik NuRuN said...

kalau moto x diciptakan , sure mat2 rempit ni xda . haha

Halimatun Sa'adiah said...

x bsalah bdk tu...
bertaubat la mat rempit..

lynda said...

kite bako je..kite bako je...haha

cucu umie said...

kenapalah mereka tidak mengambil inisiatif dengan join aktiviti dekat litar...kan lgi bgus sebb dapat tunjukkan yg mereka itu hebat..ini tunjuk kehbtn dekat jalanraya dan menyebbkan orng yg tidak berdosa meninggal.. btw, yg pntng didikan dan pemantauan keluarga pntng untuk mse depan anak-anak mereka..

schasya said...

bila cipta moto disalahgunakan, orang cipta moto nak bagi kesenangan.. dok p seret2 moto 2 wat pa tatau? kalau moto 2 bole ckp da lma dia cakap tak mau ada tuan macam mat-mat rempit tu! wat skit badan depa jaa . . hampa nk lumba, lumba laa.. tapi kalau da buat sampai org yg x besalah mati or exicident.. ap cer bro ? bak kata nabil, lu pikirlah sendiri !


p/s : kn bess kalau mat rempit reti blogging, bole dia baca ! hahaaa !

nazirah said...

betul tu SR
tadi pun tengok gak
berite pasal mende ni
bdk2 skrg seakan tak bole
dikawal macam budak2 dulu lagi
huhu .. :)

A'IM said...

siorang dah maju,,basikal pun ada lampu..cuba tutup lampu jalan tu...

Ujang9897 said...

POLING tu temu ramah mcm mana..

hahahahah


gua mat motor..bukan mat rempit..=)

sYafIk-wAy said...

aku curi nme ko blh .