Sunday, May 15, 2011

Jangan Malu Jangan Segan

Kita sebagai manusia..hidup di muka bumi ini saling bergantungan..contohnya lelaki perlukan perempuan..untuk dijadikan isteri..perempuan pula perlukan lelaki untuk dijadikan suami..aku bagi contoh yang mudah je..tak perlu yang complicated kan..bukan ape..memudahkan korang jugak..untuk memahami apa yang aku cuba sampaikan..

Dalam istilah sains kalau aku tak silap dipanggil komensalisme iaitu bergantungan..dalam dunia blogging kita jugak saling perlu memerlukan..macam aku..aku memerlukan tunjuk ajar blogger2 yang lebih lama dalam bidang ini..banyak ilmu yang aku dapat dalam blogging ni..pada asalnya aku memang buta IT..thank kepada mereka semua..tanpa mereka tak tahulah apa akan berlaku pada blog aku..

Kehadiran blogger2 baru..bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan..biasanya orang panggil blogger newbie..atau kata nama lainnya blogger baru..suatu ketika aku jugak pernah berada di tempat korang..aku meronta2 meminta bantuan..jadi tidak salah untuk kita minta pendapat atau pun tunjuk ajar kepada blogger2 yang lebih arif daripada kita..korang jangan risau..semua blogger adalah baik2 dan tidak kedekut ilmu..aku tak tipu..sebab aku sudah merasainya..kiranya blogger boleh diiktiraf sebagai pendidik jugak lah kan..hehe..

Selamat hari cikgu blogger..eh2 macam tak kena je..tapi aku nak wish jugak lah..kepada mereka yang pernah memberi tunjuk ajar pada aku..terima kasih sangat..sebelum terlupa..selamat hari guru..buat guru2 aku yang pernah mendidik aku hingga ke tahap yang boleh dibanggakan..THANK A LOT..

mood: ehem2

23 comments:

nazirah said...

setuju!!
dpt kenal SR dan
dapat tnye pasal blog ni
pun da kre dapat ilmu gak
tanx cikgu SR hehe

btw.. btul tu slmt hari guru
tuk semua cikgu .. weeee

sonok jadi cikgu
tunjuk ajarku sifu huhu ;)

[k]o{q}i[n] said...

selamat hari guru SR

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

oh sifu ku.... :) syg mu ketat2 :)

cucu umie said...

betol tu..setiap pasti akan cari tmpt bergntung same juga dalam dunia blogger..bg ayie nie, blom sthun jagung pun rase best sgt sebb ad blogger lame tolng bg nasiht and then secara tidak langsung dpt meng eratkan ukhwah walopon melalui maya shje..heheh

Finaz Jaafar said...

uiks..i mmg newbie yang pemalu..hee~

Solihin Zubir said...

haha.. selamat hari cikgu juga diucapkan buat blogger2 yg byk memberi tunjuk ajar.. heheh..

BRO_MONDAY said...

syafiQ : terbaik lah geng....entry ada isi, sampai kat minda ai sebagai pembaca...koh koh koh apa pun THANKS buat entry mcam ni...boleh tuju lagu???

no_answer said...

marilah support yang baru baru . lalalala ~

waN Mohd Salim said...

tima kaseh cikgu .. tbaik en rosli ..

saye blogger bru 3 bulan huhuhu malu la

larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

hahaa

Rozuan Ismail said...

wah!istilah sains tuh,komensalisme!huhu.

betul,help each others in blogging.

tq for remind =)

miss Fyqa said...

yer, terima kasih utk sume sifu2 blog. :)

~CiK TiNieY~ said...

rindu sih nak jadi guru...huhu

Ujang9897 said...

salam kenal..sy new bie

http://azfar9897.blogspot.com/2011/05/skodeng-cikgu.html

Jangan Kalot said...

Blog saya masih baru. :D mintak tolong tunjuk ajar dan promotekan yer. :D

Segmen Hari Guru Cikgu: Perdana Menteri Turut Membintangi Video Klip JanganKalot (video)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat hr guru..cikgu blogger pun guru juga.walau ajar satu huruf , mereka adalah guru kita kan?

najihah sahami said...

betul tu. bukan cikgu2 kat sekolah je yang ajar kita.orang sekeliling tu pun sama. so, selamat hari guru semua!

schasya said...

mood : ehem2! ahahaa . . hahaaa mcm kena jaa ngn i .. hek2 ! btw, thnx cikgu sr sbb da byk membntu me as a blogger newbie ! hope akn membantu lagi :P
peace no war !

KAMIHIDUP said...

kau suka cikgu norliza koop tak? wahaaa.

Rtp Farra Arisha said...

i'm new newbie too. so, it doesn't wrong if we're sharing something that was so beneficial to others bloggers, right..sharing is caring is loving...

p/s: happy teachers day to all the teachers :)) may God bless all of them :)

nadia natasya said...

slmt hari cikgu SR :)

*macam secret recipe

sherah said...

blogger pon ade cikgu?wowo baru tahu XD

sab said...

ffuuyyoo..otai bagi pendapat! ehem :)

APi said...

thanxz wish kat aku..
keh keh keh