Thursday, May 12, 2011

Rupa Paras Tidak Memainkan Peranan Dalam Menjadi Blogger

Alhamdulillah petang tadi aku selamat sampai di Melaka..sekarang ni bermula cuti semester aku selama 4 bulan..aik awat lama sangat?? nak buat macam mana kan..konon2 nya nak selaraskan dengan oversea punya standard..takpe lah..nak membangkang pun benda dah terlaksana..jadi just go on..

Aku tahu ramai yang pertikaikan..yelah blogger hensem dan cantik..dah tentu orang ramai follow..ok aku tepis persepsi yang mengatakan paras rupa menyebabkan kita boleh jadi blogger yang famous..sebenarnya rupa ini hanya merupakan satu bonus tambahan..ataupun pakej sampingan..

Contoh satu situasi: muka hensem atau cantik..tiba2 kita tengok gaya penulisan macam budak tadika..agak2 korang nak masuk lagi tak blog macam tuh..sah2 nye tidak kan..yelah mesti ada yang cakap..poyo lah, gedik lah dan macam lagi..aku mention lagi sekali..rupa tidak menjamin kualiti blog..percayalah

Sebenarnya cara kita menambat hati followers dan readers itu lah penting..kualiti sesuatu entri yang menyebabkan mereka akan kembali ke blog kita..info dan kata kunci sesuatu entri yang menyebabkan mereka tertambat..bukan lah aku nak bagitahu cara nak takel followers or readers..cuma mahu ubah persepsi sesetengah blogger..itu saja..sekadar berkongsi..

Ini link blogger yang hensem..hehe---->sini

mood: semangat berblogging




29 comments:

Syafiqah Sabki said...

giyeeah sangat bersetuju..if cara penyampaian gempaq konpem org akn suke bace and follow =D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tapi syafiq kan ensem.. sebab tu ramai followers... hahahaha

KAMIHIDUP said...

nasib baik KAMI tak handsome, wahaaa.

hafiz hafizol said...

miahaha.. nak kate kat aku letteww.. hahaha.. takpe aku pasrah..

lynda said...

erm betul tu. ramai yg punya persepsi macam tu.huhuhu

ayie said...

tapikan adat la bila orang lagi suka penulis blog yg cantik..huhu.. macam kata vlog cik epal..lumrah alam bila semua orang suka bende yang cantik..hehe

Pijahh' de-Arr said...

oh..~

Fadzli Amir said...

Salam....lama tak singgah....aku le tu, dah le tak ensem, gaya penulisan pulak cam budak tadika...hehehehe....aku sokong ko....

Love hurt aeNnn said...

sometimes , rupa paras pown boleh jadi ukuran... hihi =)

miss ryrinn _ angin said...

HAHAHAHAA . LUMRAH ALAM . KALAU CANTIK RAMAI LAA ORG SUKA .



PERTARUHKAN SATU ENTRY MENARIK DAN MENANG HADIAH UTAMA RM100 DENGAN MUDAH SAMBIL GOYANG GOYANG KAKI.TUNGGU APA LAGI ? JOM

EYQASARA said...

waaah... blogger fofuler ni dah mule in mood semangt... da pape ke??? hahaha...

najihatussolehah said...

x yah letak gambar..hehe..:p

HAJAR hasan said...

err.. betul, blogger sendiri kena pandai fikir mcm mne nk tarik hati reader. wee~

btw, bru je post entri lebih kurang mcm entri ni.

BLOGGER PEREMPUAN LAGI FEMES DARI BLOGGER LELAKI?

Rozuan Ismail said...

sama jugaklah macam artis,blogger ni kalau hensem tu satu bonus.tapi kalau penulisan hebat,orang akan tetap sanjung kita.

mahirahnazlim said...

yg penting isi perut dlm blog tu yg menjamin :)

Cik Miera Aziz said...

Betol betol betol!!
Happy holiday babe! ;)

mad khaz said...

betol-betol,cume pakej sampingan lau entriberkualiti plus comel dan hensem. :D

Mohd Khairi said...

aku sokong! yeahhh.. hensem ke x hensem ke aslkn pnulisannya best dan berisi! yeahhhh...

hans said...

tapi selalunya blogger yang berpewatakan menarik mampu mendapat follower ramai walaupun isi kandungan entry hanya terdapat 1 baris ayat sahaja :-)

Review Filem Kongsi

Amira Chan said...

HAHA.
bawak impak ah kirenye?
btw da follow
niceee
hit mine :D

alia zarfullah said...

BETUL TU SOKONG SANGAT. CARA PENULISAN SANGAT PENTING :)

remy ammy said...

ok,setuju...

Cik Ila said...

setuju!!

mamawana said...

Assalam,

Betul tu. Ya penting bijak berkomunikasi. Macam Oprah....

nida husna said...

emmmmm,, kbnyakan blogger pmpuan yg tak cantik tapi pandai bgaya. up to date. selalu bagi tips2 nak berfesyen salah satu faktor gak kot.
but i am not like that.hehehe

Rozuan Ismail said...

blog ni orang tengok penulisan kita.paras rupa tu bonus sebenarnya.

@in k@tie said...

kalau muke hensem/cun pastu penulisan syok..mmg pakej r..

sab said...

sokong! :)

sYafIk-wAy said...

PANDAI LAH KO PUJI AKU HENSEM . WALAWEHHH , HAHAHA .