Wednesday, May 18, 2011

Jenis-Jenis Blog di Malaysia

Blog2 di Malaysia terdapat berbagai-bagai jenis..Oklah kali aku nak bagitahu jenis-jenis blog yang terdapat di Malaysia..manalah tahu ada di kalangan korang tak tahu..Di antaranya:

Blog-blog Personal
Kebanyakan blog2 di Malaysia lebih terarah kepada personal..memang tidak dapat dinafikan..sampai tak tertengok..:)

Blog-blog Lawak
Dalam hidup kita ni kalau takde lawak memang tak best lah kan..blog2 lawak pun banyak je dekat Malaysia ni

Blog-blog Politik
Yang ni ada jugak lah..siapa berminat tentang politik..boleh je cari blog politik ni..

Blog-blog IT
Korang yang memerlukan gadget2 komputer ataupun apa yang berkaitan dengan IT..ada je..search konfirm jumpakan

Blog-blog Bisnes
Haa blog2 bisnes pun banyak..korang nak apa..baju, keronsang..tak kisah lah apa2 pun..pasti ada..hehe

Tutorial Blog
Agak2 siapa yang baru dalam tutorial blog ni..boleh search dekat google..dekat situ korang boleh belajar macam2..

Blog-blog Gosip Artis
Haa korang mesti kan suka bab2 gosip ni..layan

mood: sekadar berkongsi


37 comments:

nazirah said...

huhu betul tu .. SR
dan kategori blog saya
adalah blog personal hehe ;)

cunndaa said...

blog cunndaa tergolong dlm yg mana 1 erkk....hikhikhik...
lebih kpd blog personal...berkongsi apa yang berlaku disekeliling....

mahirahnazlim said...

jatuh dlm blog personal ----->

GR said...

aku tak tau blog aku kategori apa weh. hahaha

suha said...

jom!pergi belog cik suha hehehe

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku pun personal tp tak 100% la..campur2 skit..hehe

Citarasa Rinduan said...

setuju dgn shafiq

kak ayu suka gak layan blog lawak, kadangkala gosip artis.. hehhehehe

nuruashia ♥ said...

SR kene tambah satu lagi..BLOG MENGUMPAT dan MENGATE org :)

mushroom said...

ada lagi yg kau tertinggal.. blog lucah.. ada!

waN Mohd Salim said...

blog ps ni blog ape erk .. huhuhu

Mira iiya said...

paling banyak blog personal kat Malaysia ni..,

owhh..tak sukenya blog politik!!

Muhammad Burn said...

blog tumbuh mcm cendawan slps hujan...

MiSz fiFiEyQa said...

Blog politik pun ade?hoho..x penah jumpe plak..lagipun isu politik ni berat la..huhu

miss.Addin said...

macam macam ada :) haha

Rozuan Ismail said...

wan pon masuk dalam blog personal =)

schasya said...

i tergolong dalam personal blog ! :)

nini said...

erk...blog saya kategori ape eh...hehehe...personal kot...=D

Ecah Shafiee said...

ada lgi satu..blog caripasal..hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku pon xtau blog aku dalam kategori mane.. hahaha

:.syUe.: said...

ouh..bagusnya..rajin SR wat kajian jenis2 blog yg ada ye :)

KAMIHIDUP said...

aduhai, blog berkumpulan macam KAMI takde ke?

Imam Muda said...

blog bola... tambah sikit

miss Fyqa said...

warna-warni dalam dunia blogging :)


ke mana si dia pergi

Zinnirah Humaira said...

ahaa...sy yg first =)

APi said...

bagi la contoh link satu dua..^^

zikeryhassan said...

blog aku adalah blog cacamarba

nurkaloi said...

seronok bace blog personal
sbb mcm2 info dpt...and mengenali erti kehidupan

erghh ayat bajet skema
sekian jom renang-renang weeeeeee

eqbalzack said...

blog rojak (mcm blog abg eq) ada tak syafiq? hehe

Ujang9897 said...

aku blog ilmiah....=)

.fariza. said...

macam2 hado

n!cK said...

belog campuran
belog yg merangkumi seme belog2 dia di atas..tujuannye adelah supaye pbace tidak bosan..ekekek:P

d_tieah said...

Blog semua dalam satu pun ade jugak.. Hahaha..


Entry Terbaru : Nur Kasih The Movie ; Tonton Bersama Fizz Fairuz

Finaz Jaafar said...

heheh..blog kte personal..hee~

iniialahaku said...

blog rojak ada tak???hehehe...cmpur je suma...jnji da bnda..haha

[sutera kasih] said...

semua jenis blog sy suka hehe

Gayahspears said...

blog aku lak?? blog sampah kot.. huhu

ain dzaya said...

errkk....
saya pun tataw saya punya blog jenis apa...hihi