Tuesday, May 17, 2011

Ini Lah Kuasa Make Up


Jauh sungguh perjalanan hari ni..dari Melaka ke Kuala Lumpur..jauh ke?? pada hal 2 jam je pun..hehe..nak kata letih tak jugak..jadi dengan energy yang ada..aku update satu benda yang aku rasakan dapat membuka mata semua pihak..

Aku bukan nak condem siapa2 pun..tapi inilah realiti kehidupan..perhatikan gambar wanita di atas..bukan nak kata hodoh ke apa..tapi korang boleh decide sendiri kan rupa dia macam mana..mula2 punya lah skema rupa dia..last2 jadi cantik..adeh..aku rasa nak demam pun ada tengok perubahan yang berlaku..

Rasanya adakah ianya berlaku di kalangan wanita di Malaysia?? mungkin tidak atau pun mungkin ia..tapi berdasarkan pemerhatian aku..ada je wanita yang bermake up tebal untuk menutupi segala macam cacat cela..yelah masing2 mahu menampakkan muka yang lawa..siapa je nak muka buruk kan..

Tapi..kalau bermake up tuh..biarlah berpada2 kan..ni tak seinci make up nya..mak aih..aku pun takut nak tengok..daripada lawa jadi apa entah apa2..agak2 nya semua perempuan korea macam ni kot..huhu..kalau yang kaya sikit buat pembedahan..mungkin yang ni jimat kos..dengan make up yang penuh teliti..telah menjadikan dirinya lawa..maka laki2 di luar sana ramai yang tertipu di sebalik make up yang ada pada rupanya..

Apa2 pun..kita patut bersyukur apa yang kita ada..tak perlu ubah untuk menjadi seperti orang lain..yang penting jangan terlalu over kita bermake up..aku harapkan tiada siapa2 terasa di luar sana..aku tidak menujukan kepada siapa2..sekadar pandangan umum..

mood: adakah aku tertipu di sebalik wajah??

42 comments:

fifymeow said...

btoi2.. make up dpn suami je. hahahaha

Rockstar Chan said...

hehe.. wanie like makeup.. bt simple2 je

Anonymous said...

entri ni bagus kalau yuyu zulaikha bace.
beliau kan suke mekap tebal nak mampos.

enyheartsdiamond said...

im not so into make up tp eyeliner je mcm wajib pakai kalau nak keluar jenjalan.. kalau g kampus, takde lah.. pakai bedak n lipbalm je :p

nureenina said...

mak aih..bezanya! cantek!

nureenina said...

mak aih..bezanya! cantek!

...:i'm ezza haniza:.... said...

aku pon tak suka makeup..heeee

...:i'm ezza haniza:.... said...

aku pon tak suka makeup..heeee

yaya said...

whoa ! make up style ape ni ?? gile hebat ! hehehe :D

siti zaleha said...

eee,macam burung hantu kdg tengok. haha. singgah ! lama tak komen2

jeely jelly said...

saye suke entry nie...setuju sgt2, pengantin je make up tebal2 :).. nie entry pandangan di sebalik peringatan :)

Chegu Zubir said...

giler...jauh beza tuh...pandai giler die make-up

cik nurussalwa said...

1 word : 'wow!'

tulus sweet said...

tulus sorok camna pun hodoh gak. hehe

waN Mohd Salim said...

padan muke hahahaha .. aku x mo tertipu ngan pompuan cantik but hati busuk .. huhuhuhu

^cahaya_harapan91^ said...

memang sungguh pandai bersandiwara dgn make up..teheee...:)

aien zell said...

LOL..tak ori..!!
>.<

APi said...

aku lagi suka kalau natural beauty..^^

ain dzaya said...

org make up nie sbb dorg malu nak publish diri di depan umum...so, klu betul eklas, tapyh la tipu diri sendiri..sian dia =)

iniialahaku said...

pergh....boleh keje kat stages (btul ke aku eja??) mid valley ni...

aku xsuka pompuan yg bermekap..lagi suka yg natural...pompuan mekap ni cam pa ntah aku tgk...sory...

Athirah Liyana said...

suka diz entry! muka pelastik je pakai make up nihh.haha

dila~ said...

wow..mmg jadi cantik gle..patutnya make up2 ni ala kadar je..:)

iffah imani said...

memang cantik,...

KAMIHIDUP said...

kalau nak cari awek, cari yang tak pakai make up. :)

akiN aMar said...

wah..dier shading hidung bg nmpk mancung dan besarkan mata nie..2yg nampak more cute..;)

MiSz fiFiEyQa said...

Saye x pndai mekap...redha je la bile time muka byk jerawat.haha

syafeeqa said...

nama pun make up kan . =)

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

betulll.... stuju sgat!!

kalo mekap tak nmpak muke natural kite kn... so, better tak payah or kurangkan inchi mekap kat muke tu..huhu

misz aisya said...

ye make up mmg boleh buat kita nampak cantik..tp, kalau yg tak reti make up tu boleh buat brtambah hodoh..

yakin dgn diri sndiri kan lbih bagus..

Cik Eka said...

wowwwwwww beza gila lah daripada biasa2 terus jadi luar biasa tuhhhhhhh....

tapi kan tulah eka malas nak mekap tebal2 lepastu tempek dalam blog..nampak cantik gilaaa.lpas tu bila jumpa blogger lain terus dorang tak kenal...hahahahaha..

mekap biar berpada jangan kalo garik kuku kat muka,tebal berinci

nuruashia ♥ said...

ohooo..sokong2..pompuan kt mesia ni suke mekap tebal2..xmcm korean..hihih..papepon bukan smua mkeup tebal2..ade yg udah natural beauty cm sys nurulbadiah lai..gojes heheh

pRotege oN tHe R0ad said...

sesetengah orang bermake-up mungkin sebab dia malu dengan diri sendiri..yelah c0ba korang bayangkan klau dia tak make-up..mesti korang mengata dia hodoh kan...hehehe...tapi teng0k dari pic mmg dia tu agak 0ver sikit lah k0t...

momochan said...

heeee~ cepat2 si bf check si gf wajah sebenar.ahaks

amira baharudin said...

saya tak pandai make up. natural is beauty.
hurm, nt mati muka ni kena gak tanah.

nurkaloi said...

perghh berbeza giler pas make up
di Malaysia mgkin ade

alaaa mesti la nk kasi santekk...t pingsan plak lau ade org tgok rupe spt pecah rumah

wajah yg suci melambangkan hati yg suci.... ^__^ hihihi

schasya said...

teknik make up ap ea yg die gne? hebat kot! heheee :) i admit laa, i makeup sbb seceatry kne makeup, huhuu! tp x de lar ubah drastik mcm nie .. :) ap2 pon nice entry..

::FAIZ FARISH:: said...

haha pitam.... gile kuasa mekap... jd cantik

nazirah said...

hak hak kte pun penah wat entri pasal ni huhu .. tp tu la mmg dgn make up je pun bole bubah gile2 kaw la mekap nasb i mekap biasa2 yela makcik la katakan huhu

p/s : owh blek KL ke huhu

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaa.... mekap mmg boleh buat mcm... jd, bhati2 lah

riben putih said...

MAKE UP ALA KADAR SUDEYH....BELI ALAT MAKE UP MAHAL-MAHAL BAGAI...LAST-LAST LUBANG ABES MUKE...ASIK MAKE UP JE KAN..FAKE!

sab said...

sab neutral beauty kan? HAHA

Lulu caldina said...

hoho, berhati..berhati di jalan raya..erk..