Thursday, May 19, 2011

Ciri-ciri Lelaki Maskulin


Gambar hiasan tiada kena mengena

Kadang2 aku selalu impikan untuk menjadi lelaki Maskulin..tapi nak buat macam mana..tak lengkap serba serbi..itulah aku..suka sangat nak jadi macam orang lain kan..sekarang ni aku bangga dengan diri aku seadanya..Sini aku nak kongsi kan sikit tentang ciri2 lelaki maskulin..

Antara kriterianya:

Gaya Penampilan
Biasanya lelaki yang ada ciri2 maskulin menitik beratkan gaya penampilan dari segi pemakaian, wajah dan stail..kalau kita dapat lihat pemakaian mereka pasti matching..tidak lupa jugak pada wajah mereka..dengan bedak compact yang disapu..supaya tidak kelihatan berminyak..kalau stail tak perlu ceritalah memang superb!!

Ketinggian
Ada jugak yang mengatakan lelaki yang tinggi lebih menampakkan gaya maskulinnya berbanding lelaki yang rendah..tapi kalau diikutkan pencarian hero maskulin..memang semua tinggi2 belaka tidak kurang dari 170cm..

Cara Percakapan
Mungkin lelaki yang maskulin ni gaya percakapannya lebih teratur..tak tahu lah kalau mereka ni lebih power ayat perempuan..hehe..aku gurau je..mereka berfikir sebelum mengeluarkan sesuatu perkataan..

Sentiasa Kemas
Of course..mereka akan sentiasa mahu kelihatan kemas supaya kelihatan good looking..biasalah lelaki maskulin biasanya kacak2..haruslah perlu menarik perhatian kan..hehe..

Ini semua daripada pemerhatian aku..kalau terlebih terkurang harap di ampun..kalau2 rasa nak tambah..boleh cadangkan..hehe..agak2 aku ada ciri2 ni tak??

mood: nur kasih the movie








43 comments:

Siti Nadzirah Zakariah said...

kalau tgk gambar hiasan kat atas tu, gaya & kemas dah ade. tinggi x tahu. percakapan x pernah dgr. huhu. boleh ditingkatkan lagi :) ceh, komen membina tu..

Gayahspears said...

amboi.. hahah.. gambo kamu tu udoh ade ciri2 yg kamu sebut :p

waN Mohd Salim said...

hahaha aku bese2 je pon .. so bole la dikatekan lelaki maskulin kot

huhuhuhu aku nak pinjam spek mate esok bole .. nak pi dating haahaaa

Syed Hilmi Syed Yahya said...

dalam semua ciri-ciri ni,1 je yg aku,,ketinggi,,yg lain x de...aduh,x layak lar aku....hahaha

lynda said...

haha...jom tengok nur kasih jom !

Ujang9897 said...

wow...biasa org yg tau ciri2 ni sbb dia alami..

kau mmg maskulin.=)

InaNina said...

wuhuu! maskulin nye org dalam gambar tuh :)

Mohd Khairi said...

bg aku tak maskulin pn xpe tp sentiasa manis dipandang... (^___^) penampilan menggambarkn diri kita yg sebenar..huhu

MIRA :) said...

pengsan .sebab letak picture sendri

Farahanis Waheda said...

rasanya SR ada tak semua tu? hehehe

*melting terus kalau ada :P

Qamarul said...

semua point tu aku ada. kakaka

schasya said...

mcm fahrin ahmad! heheeee :)

nuruashia ♥ said...

ciri2 yg 1, 2 & 4 tu da ade pada SR.. yg ke 3 not sure sebab xpenah dgr ahhahah :) agak3 bile nuru boley jumpe laki maskulin ni?? auuuuu~

HonEyBuNNy said...

kemas itu penting lelaki maskulin...hehe...

mood nur kasih jugak..hehe

miss.Addin said...

HUHU :)setiap org ada kelebihan masing masing .

Tauke Budu said...

kesian la kat org yg kurang tinggi tu...haha...

Halusinasi said...

maskulin = metroseksual ke?

Almari Si Pari-Pari said...

ini entri nak promote jamu maskulin lettew :p

Rozuan Ismail said...

itu hanyalah maskulin luaran.bagaimana pula cri seorang maskulin dari segi dalaman.

...:i'm ezza haniza:.... said...

saya pulak teringin nak jadi wanita yang kacak!ahahha

schasya said...

macam fahrin ahmad . . :)

Farrah yong said...

tidak perlu maskulin sgt . jnji kemas dan bersih ;)

Cik Yatt said...

maskulin..
kdang bezbeze ngikot pndngan mata indvdu kot..

Halimatun Sa'adiah said...

sgt meminati jejaka maskulin..

KAMIHIDUP said...

kau dah cukup maskulin lok. :)

anim :) said...

hahaha . credit ntok mood tu . :)

ain dzaya said...

sebenarnya nak cakap diri sendiri maskulin...
ok..
tapew bole diterima ^^"

.fariza. said...

ngeh2.
laki cool nampak macho :P

cucu umie said...

biaselah lelaki maskulin memang mcm tu..btw, kite kena terima apa yg Allah berikan kepada kta kerana setiap orang ad kelebihan dan kekuragannya.. kalau bro nak masuk lelaki maskulin pon xsalah..xsalah mencuba..kuikui

mye said...

ssh r nak dpt laki mcm tu..
mna da mnusia yg smpurna dlm dunia nie..
nway alhmdulilah dgn ciptaan Allah yg smpurna nie..
huhu

[k]o{q}i[n] said...

ko ttggl satu la..perut kne maintain... uhuhuhu

hafiz hafizol said...

Semua di atas semua bukan aku.. redha jela.. Muahahahahaha..

Izamir Ridzwan said...

agak3 IR maskulin x?? muhaha

Izamir Ridzwan said...

agak2 IR maskulin x.. muahha

::FAIZ FARISH:: said...

aku rasa aku menepati ciri2 tu.. (matila perasan... hahaha)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xde harapan la aku nk jadi maskulin... hahaha

Fatin Baharum said...

mood nur kasih the movie ? alalala`, haha. btw, best nur kasih ?

latest entry : BE datang lagi ♥

Hanim Mahali said...

Syafiq pun de ciri-ciri tu jugak apa... cuma tinggi tu je kurang...
tapi laki maskulin memang kena tinggi erk???

PUTERI NATASSIA said...

hehe setuju2 . . :) lelaki perlu ade semua tuhh :)

nazirah said...

SR ada ciri2 kot huhu ;))

~CiK TiNieY~ said...

nak tambah satu...utk lebih maskulin,seorang lelaki mestilah punya sifat yang ikhlas dan bertanggungjawab...:)

CIK FERRA AWW said...

HUHU BESE LAH TU. POMPAN PON AKAN SUKE LAKI YG KEMAS. TP NOT TOO KEMAS, SMPI ORG CONFUSED, DIA NI LAKI KE POMPAN. HEHEHE

NuReLLe said...

ciri lelaki maskulin saya : wajib tidak merokok.. #tetibe.. =P