Friday, May 6, 2011

Aku Puji Sikap Perokok Ni


Wah2..aku nak habis exam dah..tunggulah korang lepas ni aku aktif dengan blog..huhu..asyik korang je berblogging dan blogwalking..mana aci kan..ringan sikit kepala aku ni..besok last paper aku..tidur aku pun tak cukup..tapi masa aku makan dekat kedai makan hari tuh..aku tertarik dengan satu situasi..

Di mana seorang perokok ni..aku respect sangat..mula2 aku tengok sebelah dia ada satu family..then brother ni pun nak hisaplah rokok..aku ingat dia nak stay je dekat situ..dia bangun dan hisap tempat lain..memang terbaik lah..mana taknya dalam family tuh ada budak kecik..memang tak eloklah kan..budak ni baru je nak hidu udara yang segar..sepatutnya perokok2 kena ikut cara macam ni..

Aku bukan lah sokong orang2 yang hisap rokok ni..tapi pastikan keadaan sekeliling korang tiada perempuan mengandung, bayi, warga emas..serta mereka yang tidak menggemarinya..yelah sekurangnya2 dapat lah kurangkan risiko penyakit..selamat beramal..entah betul ke tak entri aku ni..tidur tak cukup..hehe

mood: :)

19 comments:

GR said...

lagi bagus kalau dia tak hisap rokok, hehe. tapi apa yang dia buat tu pun dah tunjukkan yang dia hormat orang lain. baguslah kan~

Rozuan Ismail said...

setuju!setengah penghisap rokok tegar ni dah tak kisah dengan orang sekeliling.suka hati je hisap kat mana walau tempat tu dilarang merokok.

eddy said...

lepas nie, cucuk kat telinga dgn lubang idung lak... puas ati

zikeryhassan said...

walaupun kita buat perkara yang orang tak suka, kita kena respect orang lain gak.

hana nabihah said...

baru nampak macho buat begitu..hormat orang lain ^^

peep said...

mu hisap okok x?? haha :)

~...AmALinA....~ said...

eceyh..nasihat tuk diri sendiri ey SR..halamakk larikkkkkk

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

nasib baik lah aku ni bukan perokok... hahaha

wunny said...

asap rokok busuk! jauhi~:):)

cik ija said...

apa apa pun merokok tetap bahaya..
http://www.infosihat.gov.my/isusemasa.php?id=32

... said...

AS SALAM..
YERP~
BETUL TU. KENA ADA KESEDARAN SIVIK TU. kesian dak2 kecik jadi mangsa.
tengah nak membesar lak tu.

dah habis exam ka?
esok leh berjimba dengan ksp kat mid
ekeke~

ishiko said...

umm... pak.ck sy pn macam tu... tp still xsuka bila beliau dtg blk, mmg bau hbs...
nsb baik abah xhs rokok^^

ain dzaya said...

lagi bagus makan ramen di sini http://aindzaya.blogspot.com/2011/05/jom-mamam-ramen.html

hehehe^^'

ferra said...

make sure dia hidup lagik pas hisap sbnyak tuh.

riben putih said...

PERNAH SORANG MAMAT NI..DENGAN SLUMBER BADAK HEMBUS ROKOK DEPAN RIBEN PUTIH....KURANG ADAB..TENGAH-TENGAH KENDURI BOLEH MEROKOK.. =_='

KAMIHIDUP said...

hisap rokok jauh-jauh baru feel. :)

Gayahspears said...

hahaha.. beli rokok habiskan det je...

r-5 said...

haha bro sangat betul tu bro, jadilah perokok yang beretika, walaupun merokok adalah sesuatu yang tak beretika. haha *ape aku merapu ni. :p

efa said...

err kalau dya tak merokok lagi bagus ekeke :D bagus la dya sedar akak org disekeliling dya good2 tp baik terus stop smoke hahaha