Monday, April 25, 2011

Tiada Sempadan Pun Di Antara Kawan Realiti dan Kawan Maya

Malam semua..walaupun minggu exam sedang berlangsung..aku sempat lagi nak berjimba..huhu..bukan apa rilek kan kepala jap..yela aku mula exam pun hari sabtu..bila terjebak dengan dunia blogging ni..aku rasa untung korang tahu..bukan apa..duit dapat, kenalan dapat..apa yang ingin aku utarakan..erti persahabatan..siapa sangka dengan blog pun dapat buat kawan..

Tiada beza pun kawan realiti dengan kawan maya..walaupun baru beberapa bulan aku menceburi alam blog..aku dapat belajar berbagai2 lah..memang tak rugi..aku rasa untung sangat..aku sayang kawan2 aku..baik realiti dan maya..mereka semua sama..aku tak pernah berat sebelah..kalau nak diikutkan..kawan sejati bukan mudah di cari..kawan masa senang memang ramai..kawan masa susah??cuba korang fikir..ada tak golongan macam tu..??bukan tak da..ada je..tapi sukar sangat kita nak jumpa kan..

Jadi kesimpulannya:

KAWAN REALITI dan KAWAN MAYA

mereka semua adalah kawan..sama rata..hehe..aku harap aku dapat kekalkan persahabatan dengan mereka semua..t.cre ya..

mood:study

30 comments:

cira nd said...

yeahhhhh setuju :)

btw gud luck yaw exam tu

miss syardiLa said...

yup2..totally agree ^_^
ssh nk dpt kwn yg btol2 baek..so kne la cari kwan ramai2...

Citarasa Rinduan said...

selamat malam dik...
sangat2 setuju entry kamu

mogha ukhwah kita berpanjangan

FaKArePa!n said...

aku termasuk senarai kawan ko ke tak.. hehe

NURUL NADIAH MAMAT said...

nice entry Shafiq....
moga persahabatan yang terjalin berkekalan....

~Kirin Selama Perak~ said...

pergh !
tak wat backlink.
kahkahkah

zikeryhassan said...

baerkawan biar beribu, berkasih biar satu.

akmalhilmi said...

lap u la SR :)
see u soon dude

UBM said...

weyh keyrull rambut dah jatuh hang jatuh tak? ahhaa kawan!

sab said...

hehe..yeah! friend forever! :)

~...AmALinA....~ said...

setuju.....=) study jgn tak study..^_*

KAMIHIDUP said...

:)

Khuzrin Kamarudin said...

gudlak exam.. oh yaa.. jon usyar entry meniru masa exam.. ngehehe..

azrinrahim said...

beto tu..tak kire dimana pon kita, kita still kawan..huhu tpy kdng2 perlu jgk berhati2 dgn kawan..ad yg makan kawan gitu..huhu

najihah sahami said...

yep2..setuju2...sy pun dh jumpa ramai kawan2 blog...n semua happening. rasa macam dh kawan bertaun2..ahaks!

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

berkawan biar beribu... gudluck 4 ur exam k :)

Biela Yusoff.. said...

ye setuju...berkawan biarla beribu2kan..disitula kita kan jmpa yg sejati ataupun x..insyaAllah..adala...sahabat sush senangkan..god luck tau

alyaaboolat said...

kadang2 kawan maya boley jd kawan baik lebih dr kawan realiti kn??

Cik Kamoo said...

Salam SR : saya nak tanya pasal MALWARE ... kawan awak KAMIHIDUP cakap page blog saya kena malware. Boleh tak tolong saya mcm mana nak atasi....


Terima kasih atas bantuan. [KAMIHIDUP minta saya tanyakan dengan awak]

KAMIHIDUP said...

jemputan khas untuk anda dari KAMI. jom join teka-teki. :)

http://www.kamihidup.com/2011/04/teka-teki-rm10.html

phee ungu said...

: yeay !! betul3x !!! :))

Muslimah Optimis said...

betoll.. betoll.. MO sendiri baru beberapa bulan berblog rasa kawan alam maya juga boleh jadi kawan baik. dua2 pun kawan

yad'z said...

LIKE.... yeahh.. sahabat.. shake hand.. ehehehe.. =P

sYafIk-wAy said...

stdy lh bang ! , haha

cik pieja hut said...

terima kasih kepade semua kengakawan yang sudi berkawan dengan saye termasukawak..hehehe

Qaseh dalia adelia said...

SYAFIQ SYG QASEH TAK :) HIK2 .. KAWAN TETAP KAWAN EVEN TAK JUMPA ..MAYBE JODOH PERTEMUAN TU MASIH BELUM ADA .. MAYBE SOMEDAY TERJUMPA .. HAA TU LAH BES DUNIA MAYA NI

yuyu lar said...

aku kawan ko jgk..kira syg aku jgk la?hehe..klo camtu blanje la aku..kah kah kah

ima miszu said...

Kawan tak kire dimane mane, bila dan tempatnya bukan? really agree entry niy. hehe
:)

alyana hamdan said...

nak bersandiwara jugak..
hehe..
*yana adalah kawan y xlupe kawan..
lari topik x.?papepon yana sokong entry abg ny..
g study sana..hehe..
=)

hafiz hafizol said...

err.. sentap ler dengar tajuk entri nie. Hehe.. Kawan reality aku macam jeles lak ngan kawan maya aku ...