Saturday, April 30, 2011

Sebeb - sebab Kenapa Aku Perlu Benci K-pop Malaysia


Alahai..adakah Malaysia bertukar menjadi Korea dan Jepun style..aku akui..dari segi fashion..di Malaysia memang dah menjadi kegilaan ramai remaja di luar sana..aku pun dulu tidak ketinggalan..nak jugak Korean style tuh..maklumlah orang kata nak up to date kan..nanti orang kata kita buta fashion..tapi yang aku peliknya..apa kejadah muncul K-pop Malaysia ni..aku tahu memang ramai fans K-pop dekat Malaysia ni..terutamanya wanita..macam aku ni kurang sikit lah bab korea atau sebaliknya..

Ni aku nak bagi tahu..aku benci sangat dengan K-pop Malaysia..tak tahu kenapa..nak tengok rupa diaorang pun..tak sanggup..huhu..aku bukan nak kutuk ke apa..aku rasa tak perlu lah nak wujudkan kumpulan macam ni dekat Malaysia..kita ada identiti kita sendiri..memalukan bangsa sendiri pun ada kot rasanya..kalau nak diikutkan aku tak sampai hati nak mengata tapi apakan daya..mahu tidak mahu..kita tegur guna blog sebagai medium..ni orang kata secara haluslah..aku tengok banyak feedback negatif daripada positif..

Yang paling tak boleh aku terima..kumpulan K-pop ni ciplak nama daripada group asal 24/7..apalah nak jadikan..baik korang buat group nasyid ke..group2 yang bertemakan rakyat Malaysia ke..ni tidak dengan buka baju lagi..terdedah sana sini..budget macam perempuan cair lah tengok ni..adeh silap2 kena cemuh je kan..tolonglah..aku harap..kalau nak cari populariti pun banyak lagi caralah..mentang2 lah fans K-pop dekat Malaysia ramai..ingat boleh pancing lah tuh..tak dapat la der..


Apa yang aku dapat simpulkan..sudah2 lah..dengan K-pop Malaysia ni..buang current je..kalau tengok..insaf2 lah ye..


mood: anti K-pop Malaysia..

27 comments:

mia.lia said...

sorila.. poyo gile la -,-
kita ade identiti sndiri kan ? ni 100% nak tiru org kpop tu,, bukak baju bjet hot.. singkatkan skirt bajet kaki cntek.. aiyoo T_T

hifazphat said...

geli tgk gambar.. mcm gay pun ade -___-"

cant stop laughing gak bile tgk 2 kali..hhaha

FaiZaH YaaKuB said...

dah macam rupa ape je adoi...xde idea lain dah ke??nak tiru korea jugak haha

Sis Nana said...

geli gilerr aku nak nengok...aku pon fans kpop....but yang real k...korg2 melayu ni x perlu lah nak jadi korean....x cukop jambu lah....LoL..

sajaa wan zainal said...

walaupun saya pun peminat k-pop tapi kali ni sajaa setuju dengan tuan punya blog ni... apalah orang kita ni asyik2 nak tiru gaya luar, cuba buat style tersendiri...

aslann said...

wehh gay wehhh!! geli gila aku tgk...muka jambu cam korean xpelah..ni cam yenna yenni...adess...

Hans Ismail said...

serius...geli aku tgk..yek!!

adwafarahin said...

keji gila uuu

haha tlg lahh K-Pop mesia ke korea ke mmg x layan
sori la derr

.:rizaL:. said...

Geli..tgk la aku punya post..sama gak hehe

adrinaqamarina said...

perempuan dengan perempuan nye. diorang sume ni islam kan? maksud kte,bukan grup chinese ke ape kan?

Halusinasi said...

tengok pun macam gay dah...terdedah badan tu ingat lawa sangat ke? eeeuuuww

Cerita Saya, said...

mmng tak bkenan langsung group2 mcm nie.. ishhh cannot go betul!

strawberrycincau said...

hadoi!! siyesly guwa takot nengok muka diorang.. huuu... melayu oo melayu.. hmmm..

UNA budak BAEQ said...

elok2 aku minat kpop terus loya tengok menda alah kpop malaysia nih.lagi-lagi si wonder girls malaysia gula-gula pahit tuh .eeww.

*dah lama nak buat entry pasal nih tapi belom publish lagi .haxhax

Najwaa Malikk said...

Euwww~~ Sikit pun mak tergoda nakk !! Nak tunjuk six pack , tp malang , pusat berdaki . Err *maaf , ke-geli-an luar kawalan . =.=''

akuwanblur90 said...

macam gay jer.. buka buka baju, then post macam anak ayam.. adeih.. rosak rosak..

lepas nie
org x kan malu dah buka2 baju bila nak buat album. SO, mencegah lebaih baik

Anonymous said...

kalau k-pop awek mesia aku memang layan...kalau jejantan....nk ludah jerk.....puiii..

SiS NaD said...

SaLaM...

SiS MeManG TaK MiNaT K-PoP... aPaTaH LaGi YanG CeLuP2 Ni... (-_-")

Azwa Azee said...

wallah..baru dengar pasal K-POP Malaysia..Be Malaysian..Kalau dah namanya orang Malaysia..carilah identiti yang melambangkan Malaysia..;)

Edy Fee said...

syok layan k-pop
chill

~~ytazzizzaty~~ said...

semua muka x bleyh blaj.....bl0m dgr suara ag....haihhhhhhh.....pa nk jd nie.......

asybedazzle said...

gedik je tengok kpop malaysia. dah mkn belacan nk buat mcm mkn kimchi pulak. LOL

Aerospace Engineering Society, UPM said...

bapok dari utan sekor2 ni

phoenixstudio said...

dh mcm gay je tgk dak2 tuh..haha

gongjoo said...

(O_o)

apakah.... *speechless*

kite kan ade identiti sendiri, mesti ke nak tiru2 org nih???

bab name 24:7 tuh aku x tau la.. sbb aku x prnah dgr band Korea name 24/7 hehe...

sbnrnye x sampai hati nk kutuk tapi kene jugak...

DA LE MUKE.... <-- paham2 la ea..

PASTU NAK SHOW OFF BODY PULAK! NAMPAK PUSAT PULAK TUH!

KO X BELAJAR PASAL AURAT KE HAH?

Mei Mei said...

Erk -.- agak agak lah kalau nak tiru korean pon . boleh tahan lagi kalau dorang bukak baju sebab dorang abs , kau ade ? dang ! malu rasa -,-

Zianna Hairudin said...

sokong glr articel nie !