Friday, April 29, 2011

Pandangan Aku Mengenai Campur Tangan Kerajaan Ke Dunia Blogger

Alhamdulillah..selesai sudah paper pertama aku..adeh memang tak boleh buat apa lah..pakai jawab je..bila aku tengok jawapan aku balik..macam budak sekolah rendah pun ada..apalah nak jadi ni..hmm..tak pe..lepas ni aku tak boleh percaya sangat dengan soalan2 spot..itu lah kelemahan aku..bila dengar soalan spot je..memang laju je aku take note..tapi akhirnya..macam ni lah jadinya..kecewa sikit..takpe..masih ada 4 paper lagi menunggu..huhu..

Ok kali ni aku cuma nak bagi pandangan apa yang telah dilakukan oleh kerajaan terhadap dunia blogger..walaupun isu tuh dah lama lepas..aku saja flashback untuk berkongsi dengan korang..aku dapat rasakan..ada baik buruknya bila kerajaan melibatkan diri dengan dunia blogger..


Yang baiknya..bila kerajaan nak support ni..kuranglah sikit golongan2 mat rempit ni kan..daripada merempit dekat luar..baik merempit dekat blog je..duit dapat..kawan dapat..nak apa lagi..calon bini dan suami pun boleh cari..haa nampak aku gurau dekat situ..hehe..aktiviti sosial pun boleh dikurangkan..yelah mengadap blog je kan..


Yang buruknya..mungkin lepas ni maklumat diri kita..akan direkod..siapa tahu kan..kerajaan pasang spy di kalangan kita..huhu..so beware lah di setiap entri korang..huhu..aku kalau bab2 politik ni memang malas nak campur sikit..so aku di tengah2..aku hanya melihat..


Kerajaan menyangkakan dapat mengeratkan hubungan di antara rakyat dan kerajaan..apa yang kita tidak puas hati, kita boleh luahkan..macam2 alternatif sekarang ni kan..aku tak tahu lah sejauh mana program ini akan berjaya..tapi aku tengok ada jugak yang membangkang..aku nak ulas tentang tuh..no komen about that..so, kita tengok jelah apa yang berlaku selepas ini..


mood: agak mengantuk

9 comments:

Admiral Hafiz said...

terbaik la wei

bg aku, lebeh kpd negatif kot

Entri Terkini: Video

Kekejaman Terhadap Binatang Yang Memang Tak Boleh Diterima Akal !

akuwanblur90 said...

exam esok lg??

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kalau dah kerajaan masuk campur, bagi aku ini banayk melibatkan politik kut... biarlah dunia blog ni jadi undergroud jerk :)

Qaseh dalia adelia said...

CAMPUR TANGAN KALAU BAIK DAKPE .. KALAU BURUK HAIH NO KOMEN .. YUP JAGA2 LAH KALAU YG TERLALU LANCANG TENTANG POLITIK TAK PASAL KENA SAMAN

KAMIHIDUP said...

undilah calon barisan nasional. :)

ieyza said...

akk berada ditgh2...
tak rasa positif
n tak rasa jugak negatif
kerana apa sumer yg kerajaan buat
adalah untuk kebaikan kita
mungkin ada yg tak puas hati...
tapi siapala kiter kan...yang nakkan sumer tu perfect dan memuaskan hati sumer org...so..kiter sebagai pengguna kenala lebih aware ttg nie sumer....pandai2la jaga kepentingan diri sendiri.....

Mah@mahu said...

Kerajaan sekrang kena lebih sikap terbuka dan juga bersedia menerima segala apa pandangan blogger kerana mereka ada kuasa sendiri..

ecah said...

betul..pnh kene mse mule2 libatkn diri..budget org x bce blog kite..skali dorg trace..uih..beratus komen -ve and +ve..

Saiful Samson said...

aku kalau bab2 kerajaan dan politik ni, memang aku taknak masuk campur.. betul la tu.. berada di tengah2 je.. taknak lebih2, bahaya pulak kang.. mau tak pasal2 kena saman pulak..