Wednesday, April 20, 2011

Buat Apalah Exam, Membazir Kertas Sahaja


Source: Google image

Minggu exam telah pun bermula..aku je belum bermula2 lagi ni..lambat lagi..30 april baru aku melangkah ke dewan peperiksaan..nak study tapi perasaan " malas " paling sukar untuk aku buang jauh2..kenapalah jadi macam ni..huhu..aku sekarang ni tak sabar je nak habis belajar..habis belajar..lega sikit kepala aku..hehe..doakan aku buat yang terbaik ok..

Setiap semester kita akan dihidangkan dengan peperiksaan..bagi aku..tak membazir kertas ke??buat exam, then ada orang repeat..tengok di situ kita telah menambah bilangan pokok yang diterbang..hmm..bilalah perkara ini akan terus berlarutan..alangkah bagusnya kita boleh jawab exam dalam ipad..senang kan..tak perlu nak terbang2 pokok ni..huhu..cuma cadangan aku lah..

Tapi ada lagi cara yang lebih mudah..kita amalkan program " kitar semula "..lihat mudah je kan..program ni..kita tak perlu banyak modal pun..kita cuma kumpul ikut kumpulan contohnya kaca, kertas ataupun tin..kemudian kita hantar ke pusatnya..jadi daripada situ sedikit sebanyak dapat mengurangkan penebangan pokok..aku bukan tak sokong exam ni..sokong..dengan exam kita dapat menilai tahap kita sepanjang pembelajaran kita untuk satu semester tuh kan..sekadar pandangan aku..

mood:study lagi

32 comments:

cik pieja hut said...

gud luck for your exam ! gune ipad pun oke gak kan....

ecah said...

30 april.?ecah 3mei..haha..jgn jeles..

cik ziqa said...

gudluck ya exam !

fuy0o..besar keinginan nk exam gune iPad an.. *kdg teringin jugak

yup ! kecian pokok2 sekarang ~

::FAIZ FARISH:: said...

good luck

Farahanis Waheda said...

eii mengade SR ni . huhu .
taulah exam lambat lagi mula !
pegi baca buku sane . kita bazir je sebanyak mana kertas yang ade hahaha

piouspdosh said...

aku tataw pakai ipad..nnt takleh jawab exam..fail kang..haha

bantalbucuk said...

rasanya kalau exam pakai ipad..jadi tak sabar2 pula nak jawab exam setiap kali semester..hehe

aliarosli said...

exam hanya dikertas tapi tak dipraktikkan tak guna juga

maaf, hanya pandangan naif

~...AmALinA....~ said...

ahahaha kalo guna ipad alamat xde sorg pon yg hanta blk la..sbb sume bawak blk ipad sorg 1.wakkakakaka study la SR~

anah samsudin said...

wah , jawab exam kat ipad..
btw ,sokong usaha kitar semula tu..jangan abes exam , terus campak2 je buku2/ketas2 sume..huhu..pi hantar kat pusat kitar semula..dapat gak duit even sikit :)

Rozuan Ismail said...

JAWAB EXAM GUNA LAPTOP JE.KAN SENANG

NanaKhairi said...

semoga berjaya SR.
Do ur best :)

syairahmohdanuar said...

wahh!!kalau jwb wxam dlm ipad, kaya lah org yg jual ipad tu nnt sbb semua org kena beli.hihi.tp style lah pndgn awk :D

YanaMIB said...

pndgn org mls blaja mmg gini..lalalalarikkkkk~



v(^__^)"

aslann said...

HAHAHA..aku takde exam dah..GudLuck encik Artis..

mary ann ;) said...

30 april sy dah kena hadap last paper dahh..hahaha

anyway, gud luck ye ;)

KAMIHIDUP said...

exam ni lah yang nak bagi ko degree, haaaa, wei dah ok blog ko, baru senang hati nak komen. :)

Azwa Azee said...

mak oi..lambatnys start..huhuhu..camne lecturer nak tanda if gne ipad ye..

Ujang9897 said...

stdy utk exam jer..lps tu lupa..=)


exam pun tiru jer...hihi


kalau exam guna IPAD mmg update blog jer la tgh exam

The Lady & Mr Vampire said...

perghh.. best gila kot kalau tak guna paper. haha.. tangan pun tak letih . hee

Anonymous said...

sapelah yang nak TERBANG kan pokok bila exam ? haih haih. ;)

efa said...

GOOD LUCK syafiq moga dipermudahkan segala urusan utk jawab exam tu nanti yea all the best ^_^ 1 cdgn yg bagus lagi bernas guna ipad hehe terbaik :)

Ain Jia Zainudin said...

gudluck syafiq :)

pRiNceSSmYra said...

wah..exam pkai ipad,,stuju 200%

pRiNceSSmYra said...

wah..exam pkai ipad,,stuju 200%

pRiNceSSmYra said...

wah..exam pkai ipad,,stuju 200%

munna said...

good luck in exam...

klu tak pakai kertas utk periksa krg kesian pula org yg bekerja kat kilang kertas recycle tu takde kerja nanti..nanti takde duit nak makan

CIK CIRA said...

ketas exam tu ok lagi...yang ketas kita potostet banyak2 tu..pas abis exam kebanyakkan nyer bukan guna balik..buang jgk....nak recycle,malaz!!! hehehe



p/s=kiter ader buat post tuk awk..tgk la ea my senior.....

http://cikcira.blogspot.com/2011/04/dinner-dengan-blogger-terkenalahakz.html

cikpia said...

takpun buat periksa on9 jer.... dalam makmal komputer. hagak2 tak reti jawab bley ah curi2 buka fb ngabehkan masa. he he.....

husniah zaimah said...

ala. mls nk study ckp je. xyah kasi alasan.hahahha

Applepinkcomeyy said...

tak suke exam, lagi2 kalau paper physics -.-

Miss Anis said...

good luck...