Tuesday, March 29, 2011

Sharing Is Caring

Pergh first time ni update time kelas..gilak2..huhu..pagi ni kuliah aku tengah membincangkan isu " HOT " tuh..pasal " World Hunger "..dah macam sidang parlimen dalam kelas aku ni..yang ni bangkang sini..yang sana bangkang sana..last2 memang tiada penyelesaian..huhu..macam2 pendapat kot..jangan ingat aku tak fokus tau..dengar ni..cuma aku tertarik lah " SHARING is CARING "..nak update cepat2 sementara isu tengah panas..


Aku yakin..contohnya dengan perkongsian makanan..sekurang2 nya kita dapat mengurangkan rasa lapar mereka..kita harus ingat bila kita berasa kenyang..tidak semua yang kenyang..cuba pikirkan lah..negara2 yang kekurangan makanan..aku sedih melihat mereka..hanya tulang2 yang kelihatan di badan mereka..ok di sini aku bukan lah fokus makanan..tetapi dengan perkongsian kita dapat mengubah segalanya..I support the " SHARING is CARING "..

mood: khusyuk



5 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

baguss entryy nii! macam nak promote pulak ^^

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

kelas ke blog ni?..haha

tp jangan kongsi awek/isteri dah r..parah nanti.. =P

Ujang9897 said...

kongsi awek leh.=)

cik nurussalwa said...

sharing indeed can show that we care.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

suke entry ni...part yg "kita harus ingat bila kita berasa kenyang..tidak semua yang kenyang"...