Saturday, March 26, 2011

Earth Hour..Tak Semua Yang Sokong


Agak2 apa relevannya kerajaan mengadakan EARTH HOUR?? Bagi aku..aku sokong program yang dijalankan ni..tapi agak2 korang semua mereka di luar sana sokong ke?? Memang tak lah jawapannya..aku pernah masa EARTH HOUR ni aku jalan2 lah..saja tengok keadaan di luar sana..ada je yang buka lampu..aku bukan lah nak salah kan siapa2..tapi mereka yang menjalankan perniagaan..aku paham..bila mereka tutup segala jana kuasa..mereka akan rugi..

Yang aku musykilnya..mereka yang tidak menjalankan business buat tak tahu je..macam seolah-olah tiada apa yang berlaku..kalau tak nak tutup semua lampu pun..sekurang2 nya tutup lah satu dua lampukan..dapat lah kurangkan pemanasan global ni..renung2 kan lah..jangka hayat bumi bergantung kepada kita juga..bagaimana kita menjaganya..

mood: EARTH HOUR

8 comments:

mia.lia said...

terasa,.hehe..tp sy kurangkan lmpu..tp bkn hri ni jea..haha

peachippo said...

salam, hippo dtg bertandang ..;)
hm,, nak kate xsokong pom xjugak...tapi cam xpham kenape progrem ni perlu d anjurkan sekejap2 camni..nape x terus2 kempem tuk everyday Malaysian kurangkan elektrik, mungkinla susah tuk segelintir tapi bukan tuk sume ;)

(sori ayat belit2..hehe )

Izat Rashid said...

kat uniten hari2 earth hour bro..HAHAHA

ria said...

saya wat td jer. . hehee

zie~azharizalira'z said...

hukhuk,,betul2 terlupa,tadi da excited da,,sobs~~:(

http://zieadikchuwetz90.blogspot.com/2011/03/earth-hour-ira-terlupe.html

Izamir Ridzwan said...

wahhh SR ppon support

APi said...

aku dalam bas semalam..
kire support gak lah tu kan..^^

EzuWan Ilias said...

aku sokong2 sangat program nie..yelar bumi dah semakin tua..semalam tutp lampu 1 jam..puas rasanyer..