Thursday, February 24, 2011

Pratonton " Ratu The Movie "


Sinopsis Filem Ratu The Movie :
Filem “Ratu The Movie” mengisahkan tentang 10 orang calon Pertandingan Ratu Cantik yang akan bertanding di peringkat akhir. Kesemua 10 calon itu telah dikumpulkan di sebuah jeti dan dibawa menaiki sebuah kapal layar ke lokasi yang ditetapkan. Sewaktu dalam pelayaran tiba-tiba berlaku ribut yang sangat kuat sehingga krew kapal dan kesepuluh-sepuluh calon itu terpaksa mendarat di sebuah pulau.
Sepanjang malam mereka berada di pulau itu pelbagai kejadian aneh dan misteri telah berlaku. Mereka telah diserang dan satu demi persatu calon-calon itu hilang. Sehinggalah calon akhir berjaya diselamatkan dan diistiharkan sebagai pemenang.
Sehubungan itu, segala kejadian aneh dan misteri itu merupakan salah satu daripada perancangan pihak penganjur untuk mencari ratu cantik yang sebenarnya di mana kesemua calon telah dinilai bukan sahaja daripada segi kecantikan, malah mereka turut dinilai daripada aspek kelakuan dan sikap serta kekuatan mereka menghadapi cabaran.

Barisan pelakon Ratu The Movie ialah Bkay Nair, Elya, Miera, Farah, Farahin, Sue, Eina, Shazlin, Jazzy dan Tasha. Filem turut dibintangi Fouziah Ghous, Eizlan Yusof, Yasmin Hani serta penampilan khas Yusry KRU serta Azlee Khairi dan Farid Wari.



Pada hari itu jugak aku bersama AQU API, DARKBATMAN dan juga NISA KAY..owh man..kenapakah muka aku macam itu..kemudian muka AIE segan silu berada di sebelah NISA KAY..AQU API jugak steady..aku bagi rating dalam 3 bintang..pelakon-pelakonnya memang memikat jiwa..:)

NEVER SAY NEVER..peace!!

20 comments:

whitecappuccino said...

Macam menarik jer movie ni..

Ujang9897 said...

cmni la....!

forever love said...

aik..3 je ke.? cm xbest je..haha

hani apandi said...

malam ini ada tygan perdana cerita ni kat kampus kita orang :) fauziah ghous datang :)

Siti Safiyyah said...

salam. lame tak lepak sini. wahh dah glemer ek skang? ;p

eh cte tu cte seram ke ape? ala2 filem histeria ke?

tia said...

mesti tegugat iman tgk cter tu kan ? har har!

Farhana Sahri said...

mst ada nisa kay..hahaa....ksimpulannya..best x??hahaa

ADfeez said...

wah.. nk gak pratonton.. cemana dpt??? :P

miss aisya said...

hye!
kalau syafiq bgi 3 bntg je, mmg kiter xkan tgok kat wayang..hehehe...

APi said...

banyak ngat 3 tu..
haha

::FAIZ FARISH:: said...

ada Yasmin hanie. i like

Edy Fee said...

hurmm menarik je citer..layan je..hehe

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

macam best je . ^^

nadia said...

syafiq, betul ke esok ade blogger gathering? kat mane? pkol bape? semua boleh join ke??

Amanina Sofea said...

best ke cete nie??
kalo best nk gak tngok..huhu

en_me said...

menariknyerr.. ehehe

mahirahnazlim said...

mcm kureng jek movie hehe ;) movie horror ke ape nih ?

bukudiarysofea said...

3 bintang? so aku assume cam okayokay je kot.

fifymeow said...

uitm swk pn ada ^^

darkbatman said...

hahahaa.. aku tau nape ko bg 3 bintang? mesti sbb adegan bodo 2 kan. kehkehkeh.. btw, thx sb bw nisa.. ehehe