Saturday, February 26, 2011

Kenapa Sesuatu Blog Perlu Mempunyai Identiti

Kroh-kroh..aik aku kedengaran seperti bunyi berdengkurlah..haha..rupa-rupanya hanya sekadar ilusi..sebenarnya telah lama aku memikirkan..adakah blog aku memerlukan satu identiti yang tersendiri ataupun universal?..yela masing-masing harus mempunyai identiti tersendiri supaya lebih mudah dikenali..seperti DARKBATMAN lebih kepada tip-tip kesihatan..itu antara salah satu blog yang biasa aku lawat..kalau hendak diikutkan banyak lagi..seperti lawak jenaka, berkenaan komputer hingga tak tersebut di mulut aku..hehe

Ianya tidak lari seperti seorang manusia..kita sebagai manusia..harus mempunyai identiti tersendiri..ia akan menggambarkan personaliti seseorang begitu jugak di blog..tetapi yang tidak menyedapkan aku tidak mempunyai identiti blog aku tersendiri..namun aku masih gembira..aku masih boleh berblogging seperti biasa..aku lebih terarah kepada semua perkara..jadi aku lebih selesa menjadi blog universal..membolehkan aku cerita semua perkara..

Sebenarnya ia bergantung kepada diri masing-masing..andai kata blognya lebih kepada online shop..sudah pasti gambar-gambar yang ingin dijual lebih banyak diletak di dalam blognya..dunia blog merupakan dunia yang luas..maka janganlah tersilap langkah memilihnya..ingat kita sebagai blogger..kita hidup di bawah satu bumbung..yang penting silap dan salah dibetulkan dengan cara yang baik..

NEVER SAY NEVER..peace!!


25 comments:

misSbLurRy said...

mmg perlu ade id sendiri
tp id blog aku dalam status keliru
ahahahah

Qaseh dalia adelia said...

yup cari identiti sendiri.. identiti qaseh maybe jiwang haha tu kira identiti ke ?hihi .. lame capiq taip baru boleh bace... grrr .. papepun betul lah kena cr identiti sendiri..bez or tak boleh diperbaiki .. kan ~

saouri said...

peace.... ^^ searching 4 da identity doesnt mean u dun have it...its mean u dunno what urs..

raje carl said...

da lame tak skodeng sini .. blog suda di make up laa. hehe

Hishyamuddin said...

betol tu...

Ayuni said...

betul, semua depend dekat seseorang...anyway, jgn buat blog untuk kutuk org lain...

zuk zuhaiza said...

SYAFIQ ROSLI TULAH KOT UR IDENTITI..EH..MEMANG LAH TU NAME U..HUHU..

SAMELAH..SUSAH NAK CARI IDENTITI BLOG SENDIRI..

bantalbucuk said...

memang betul tu..tapi saya pon belum jumpa identiti sendiri..cuma identiti sekarang ni 'suka suki je nak taip pe..' hehe ^_^

Dianzariz said...

betul gak tu. setakat ni blog saya lebih kepada diari & pengalaman hidup. memang nak buat macam2 tapi takde masa lagi...hm...insyaAllah otw

tomato said...

cari cari cari lah... :P

Rozuan Ismail said...

jangan kekeliruan identiti dah la ye..masalah lain plak nanti..

cik nurussalwa said...

true2.. silap n salah d betulkan dgn cara yg terbae.. baru ley jd terbaek..

kaizen said...

skong2....universal pon x salah...identiti tu x semestinyer bedasarkn entry..care penulisan pon leh jdi identiti...

Myung Dae said...

Betul tu. Identiti blog harus ada untuk memudahkan para blogger mengenal pasti ciri2 blog tu.

Jom join
http://myungdae92.blogspot.com/2011/02/jom-join-bloglist-myung-dae.html

✿ CikCimi said...

betol3. sy pon suke universal jep. :D

cintatehO said...

peace!!..stuju tegur dgn cara yg baik utk elak sakitkn hati mne2 pihak. setiap org ade kelemahannye..;)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

yang penting , entry2 kita, orang suke :)

nazrul ashraff said...

haha...aku punya identiti belog..suka mencarut..hee..best pulak..

emieysandra said...

yup3..identiti blog tu penting sme sperti identiti diri jgk, blog emiey lbih kpd diary life kot ;)

micky eyqa said...

id tue penting.. kalau tak tak da hala tuju blog

La Jieja said...

saye universal~ MCM2 ADA~ :) ehe

Amy Syaquena said...

betul tue aku setuju sangat..

APi said...

blog aku ade identiti tak weh..

Farhana Sahri said...

universal lagi best...hehee...kot la..hehe

Hasnah Abdullah said...

selagi kita minat menulis..selagi itulah kita berblogging~ ekcelli, setiap buah fikiran yang kita coretkan tu yg akan membentuk identiti kita dlm industri blogging ni. so, teruskan menulis :)