Tuesday, February 1, 2011

Pemberian Baju Kepada Pasangan Menyebabkan Hubungan Tidak Kekal??


Assalamualaikum..wah hari ni dah 1 Februari 2011..yes!! dah masuk pun bulan dua..pantasnya masa berlalu..dah terasa tua lah pulak..takpe-takpe aku kena maintain baby face..hehe..ok let begin the story..Pernahkah korang dengar..bila si dia menghadiahkan pakaian iaitu merupakan baju..menyebabkan hubugan mereka tidak kekal..ada logik ke dekat situ??

Kalau ditanyakan kepada aku..sudah tentu aku jawab..logiknya memang takde..kalau tidak logiknya aku pasti sangat-sangat..yelah apa kaitan pulak baju dengan hubungankan..tiada connection langsung..sejauh mana kebenaran..aku pun tidak tahu..kepada yang ada pengalaman..mengenainya..boleh berkongsi dengan aku..sekian..

NEVER SAY NEVER..peace!!

41 comments:

azalia hjsalleh said...

hari tuh dh buat entry pasal tips hadiah untuk lelaki
then i ketengahkan issue nie jugak
tp ade anon yg beri penegasan
benda nie x logik
ahahahaaaaaaa

apapun percaya pd jodohlah kan ;)

micky eyqa said...

yup2.. kdg2 org ckp mcm tue gak tp btul2 xlgik kn..

Asha Shalina said...

hmm..habis tu kalau buat hantaran kahwin camane? byk pasangan bg baju kan sebagai hantaran..alhamdulillah okay je..ini semua terpulang pada jodoh jugak la..

Nurfatin Liyana said...

haah kan mcm tak logik aaa, ;p

cik Dil said...

cik dil sokong..mmg xkekal..cik Dil ada pngalaman...sobb3..(alamak terover feeling lak..)hahaha

Ayuni said...

hm, kepercayaan mistik....

aDisH.sHidA said...

penah jugak dgr org kata cmtu..tp entah la tak penah alami situasi begini..hahaha..apa pun kalau bg emas 1 jongkong kalau tak kekal x kekal jugak kan...pa pun hati tu mau ikhlas

mia.lia said...

ngarut je benda ni..
da xde jdoh nak slhkan bju lak..hehehe

atie said...

ala..cinta monyet kot..mmg klu skolah dl, kwn2 ckp, bg brg berjahit nnt clash..pffftt

cinta sy dh 6 thn dh..selalu je bg baju, topi, seluar..kalau dah jodoh bg la mesin jahit pun..kahwin jgk nnt~huhu

momochan said...

naaahhh~Kepercayaan karut tu semua.ni 1st time momo dengar.
btw momo pun pernah bg n dapat baju from someone.tapi alhamdulillah ok ja..bertahan lg smpai sekarang.apa-apa pun itu jodoh dan keserasian kita.ni tiba-tiba nak salah kan baju.sangat tak logik

athifah saidi said...

mmg takleh caya..
yang duk caya tu yang leh putus..
kan Allah bertindak seperti apa yang difikirkan oleh hambanya?
so jgn negatifkan diri anda,ngee~

pinkylolylover said...

huhuhuhu . hot jgak tjok nich. ma de gak ckp cm uh . . tp sjauh ane kbnaran dye ea? na caye pown ta leyh gak toi ta? pe2 pown bgntong pd jodoh masing2 rite ? :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

mmg xlogik! xdek kaitan lgsg. =D

nazirulhazwan~ said...

den 5 kali awek aku bagi baju, abesla.haha

Badboy91 said...

well, back to the basic i thing
kalau ada jodoh,x ke mana pown
x percaya bender nih
but i pernah dengar and kongsi pengalaman nih, my friend..
betol ker?

sicomot-comel said...

haha..

bukan ke law bg baju lagi boleh rapatkan hubungan ??

sebab baju tu, akan membuatkan kita teringat kat si pemberi selalu..

kan?kan?kan?

Syafiq Rosli said...

azalia..tuh lah..jodoh semua d tgn tuhan kan..

eyqa..tau xpe..mmg 100 percent xlogik kan..huhu

asha..btul jgk tuh..kahwen bg bju gak..yelah atas pasngan masing2 kan

nurfatin liyana..tau xpe..huhu

cikdil..kalau nk ikutkan blik..hati dan perasaan lbih pntg tau..huhu

ayuni..maybe lah kan

dhiyakira said...

macm kat sekolah2 dlu plak...kalo bg baju kt psngan hbgan xkekal hehehe

dilla adilla said...

ngarot jekk sume 2... mitos semata mata.. haha

Syafiq Rosli said...

adish..haa tau xpe..hati mau btol kan

mia..tuh lah..ape2 lah skunk ni

atie..alhamdulillah..smga berkekalan ye

momochan.wah lmnye..bgus2..jgn percaya sgt ye..hehe

athifah..wow..komen yg bernas..

pinkylover..hehe bg panas sikit lah..hehe..

fariehan..tau xpe kan..xlogik..

naz..haha mak iah..byknyer..haha

badboy..aku xpasti lah..tp rasa aku karut je ni..

sicomot comel..hehe..anda di tag tau..tuh xtau la plak..lain orang lain caranye..

Syafiq Rosli said...

dhiya..hehe tuh lah..kembali masa silam

dilla..hehe mmg mitos lah kot

saya syamimi said...

yeahhh betoi ituh! mimi sokong... xde nye kepercayaan ngarut tuhh..

apa yg penting kepercayaan kite kpd pasangan..itu ajee :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

mengarot2..
kalau betul gitu dah lama orng yang wat hantaran kawen baju tu cerai :P

LehaMY said...

HAHAHAHA . takde logiknya pun actually . Dulu penah gak saya bagi ngan ex , putus ditengah jalan . sebab bukan pasal baju . pasal keadaan semasa . So , baju tu takde kaitan sumpah2 pun. ngeee :D

memang mengarot siot tul :D

nuriz kamal said...

i punye lecturer fizik pnah ckap..die kata betul..p i xcaye sangat..tapi bile i bg kat ex i baju,xlama lpas tu trus hubungan kitaorg renggang n lastly break...hurm..tp alasan break tu xda kna mgna ngn baju la..

ferra ferro said...

tengok keadaan la . patotnye x caye . tapi bila da frust menonggeng tu , benda x logik pun jadi punca break up . haha

ainakhani said...

pernah dengaaaa and tak logic gilaaa

zikeryhassan said...

jodoh pertemuan semua di tangan Allah. benda ni semua hanya psiko je. kalau pecaya, that thing will happen

ribenapurple said...

tak logik a bnd ni . m'ngarut je . kalo ye punn jadi, means tade jodo laa tuh . tp dulu prnh jgk kutt bg kt -x . then tak kekal sbb tade jodoh laa tuh kan . ~~

tomatokering :) said...

mmg tak dek kaitan pon . tapi ada lgi yg percaye . huhu

misSbLurRy said...

khurafat...
aik..mcm xde kene mengena laks....

sengal sapa yg g caya..dodol

sYafIk-wAy said...

serius , ini mmg betul pon .hehe

iefa :) said...

haa.. memg xlogik.. jaoh sgt2.'' xde kne mgena pon baju ngn hbungn,, slagi prcaye kt psgn tu.. xkn trjadi pepisahn.. *cewah! :P

Amanina Sofea said...

rse mcm btul je teori nie..
sbbnye sye da lme break dgn ex..
dlu die pena blikn bju couple & die juge org melake..

Syafiq Rosli said...

kepada semua yg mengomen..thank eh..mmg xpatut percaya pn..hehe

deefaLya~ said...

hahah.kalau percaya, knpem la brlaku kat kita. dulu pon saya penah percaya, sebulan lpas tu terus clash. then, nak salahkan baju lak time tu. tetiba terfikir untuk x nak percaya kan bnda tu, then, alhmdulillah, kekal jek smpai skrg. =D

miss aisya said...

hahaha i penah bg baju kat bf..adelah 2-3 kali..da clash pon..hahah..xdelah..karut je sumer ni..baju bukan Tuhan..:p

MisS bRoWn said...

kalo benda ni jd pun ia sekadar kebetulan....
percayalah selagi ada jodoh, gadoh besar mcm mane pun pasti kekal bahagia..hehe
*jiwang sebentar..hehe

Norhafiza said...

Pernah dlu2 dengar org tua2 cakap..cuma kakNo lupa dh apa kaitannya..ade dorg citte sebab musabab dlu..ala, macam ikat tali benang itam kat ibujari kaki time pantang tu la..xde logik langsung! hehe

kakNo masih ada simpan dan pakai t-shirt yg ex-abang bagi..3tahun dorg couple tp xde jodoh..dan sepanjang kakNo ngan abang mmg takpenah lak bg hadiah baju kecuali time nak bertunang..sebab kenal pun singkat je hehe..nah sekarang bukan takat baju yg dalam pun kakNo beli adiahkan hahahaha...

pe2 pun terserah pada ALLAH Taala..DIA yang menemukan kita jodoh dan DIA juga la yang memisahkan jodoh kita..

Syafiq Rosli said...

deefalya..wah bgus2 jgn percaya sangat okeh..hehe

miss aisya..betul tuh..tuhan yang menentukan

miss brown..hehe agak jiwang lah..

norhafiza..thank 4 da sharing..i like

Nana Liyana said...

xtau la . x prnah bg lg baju kt sesape . 30% caye . tpi sume 2 Allah yg tntukan . btul x ? :)