Saturday, January 15, 2011

Tidak Mengenal Erti Berputus Asa Dalam Blogging

Assalamualaikum..hujung minggu ini pasti korang semua bersantai bersama keluarga mahupun orang yang tersayang..kehadiran masa lapang aku ni..aku tidak sia-siakan untuk membuat entri-entri baru selagi aku terdaya..yelah nanti kalau dah time kuliah..nak tekan keyboard pun tak dapat..hehe..tipu je..mengalahkan PM pulak sibuk aku ni..dalam dunia ini..apa yang kita lakukan..pasti ada pahit manisnya..dah memang hukum alam kan..

Sama jugak seperti berblogging ni..bukan semua orang boleh terima blog kita..dan bukan semua orang boleh lihat kita senang..bagi aku erti putus asa tidak wujud dalam hidup aku..walaupun seteruk mana aku dicaci atau pun dimaki..ini membuatkan aku akan menjadi lebih baik daripada yang terdahulu..bila dikritik ataupun dicemuh..jangan set minda kita untuk jadi lemah..kita harus lawan..harus tabah menghadapinya..Seandainya kita terus mengalah..bilakah lagi kita ingin kecapi kejayaan seperti orang lain..Jangan tipulah korang tak cemburu dengan kejayaan orang lain..betul kan??

Apa yang penting di sini..hati kita perlu cekal..dan tidak perlu risau..ramai rakan blogger kita boleh membantu..jangan berpatah kembali apabila sudah melakukan..ingat itu..kita sepatutnya..terus depan dan ke depan..jangan hiraukan apa yang berlaku di belakang..Kesimpulannya..orang yang berputus asa..selalunya rugi kerana mereka masih tidak nampak kejayaan mereka di depan mata..sekadar berkongsi..

NEVER SAY NEVER..peace!!

19 comments:

miss Fyqa said...

entry yg bagus utk semua.
Nice :)

Nasuha Salleh said...

sgt betull..yg penting kena kental!!
grrrrrr =D
semangat!!
hehe...=p

HaFizaH aYu said...

entry pmbkar smangat nih...i walk slowly but i NEVER walk backward

LehaMY said...

betul . kena usaha gigih ~ :D

AMOI KUSUT said...

wah! ayat terakhir tu mcm lagu JB laa.

yes, aja aja fighting!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah.. tahniah. blogger kental & kenyal

AuTumN LeaVes said...

sbr2..yg pting semgt!
yuhuuu fighting! hehe..

arep_lockermonth said...

huhu :P betul tul syafiq~ nice entry

rockinsudu said...

yup2. betol. jd blogger ni kene kental. baru leyh berjaya

fariehan ibrahim said...

yeahh! btoi tu,
saya setuju Ya Arif! ahaks! xD

neva putus angsa, antra nk xnk jer benda nie. :)

byna said...

sgt suke entry nih.. kuatkan smgt yep.. jgn jadi mcm byna..:-/ ngeeee

aNnE said...

keep on blogging ;p

gelakje said...

bagus.. teruskan berblog.. kita bukan buat skim cepat kaya.. kena ambil masa.. dan seharusnya blogger kena terus bersabar.. kepuasan akan datang satu hari nanti..

Contest Blog Saya Nak Domain

Amanina Sofea said...

teruskn usaha dlm pnulisan blog..
hehe..nsihat utk sye jgak..

Syafiq Rosli said...

miss fyqa..yeah bnda yang baik bgus untuk di kongsi

nasuha..bgus2..aja2 fighting..

hafizah ayu..bgus mcm tuh..

lehamy..yeah..good2

amoi kusut..hehe that my spirit..

lekat lekit story..thank eh u too

autumn..yeah..smgt mmg pnting

arep..thank eh

rockinsudu..yep..hati yg kental baru kuat kan

fariehan..yeah niat kena btol kan..

byna..thank eh..

anne..u too..

gelakje..yep..sebelum usaha yg pntg kn

amanina..yeah..bgus2

efa said...

sokong tu...berusaha kena gigih jgn mudah putus asa...happy berblogging yey

Syafiq Rosli said...

efa..yeah good

cikpuanhady said...

yep..betul 100%..tak semua tak suka kita dan tak semua yang suka kita..yg penting, kita suka..agagaga

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

Syafiq Rosli said...

cikpuanhady..yeah that true