Friday, January 14, 2011

"Contest cintai alam sekitar"


Assalamualaikum..dalam sedar tak sedar hampir 3 hari contest aku berlalu..jadi, sekarang ni masa aku untuk join contest blogger-blogger lain pulak..saudara AMMAR telah mengadakan CONTEST CINTAI ALAM SEKITAR..bagi aku contest ini amat bermakna buat aku di mana aku mengambil jurusan di dalam kesihatan alam sekitar..aku memang supportlah kalau yang berkaitan dengan alam sekitar ni..memang sudah menjadi tanggungjawab aku untuk menjaga kebersihan alam sekitar..Cepat-cepat kita sokong untuk bendung alam sekitar daripada sebarang pencemaran..anda mahu..join sini..

Langkah-langkah untuk menangani pencemaran

  • Haruslah sikap manusia itu sendiri berubah kepada pemikiran kelas pertama
  • Kuatkuasakan undang-undang seperti Singapura
  • Mengadakan kempen-kempen kitar semula
  • Memberikan pendidikan awal kepada generasi-generasi muda
  • Pertandingan mencintai alam sekitar harus diadakan setiap tahun seperti yang dianjurkan oleh AMMAR
Mencintai alam sekitar merupakan perkara yang sangat penting dalam kehidupan..manakan tidak..di bumi yang nyata inilah tempat kita berteduh, bernafas dan sebagainya..jikalau tidak dijaga dengan baik..maka punahlah ia di masa hadapan..

Gambar aku bersama alam sekitar



Gambar ini telah di edit..aku memang suka hidup di alam sekitar yang aman dan damai tanpa kacau ganggu ataupun di ambang kemusnahan..wish me luck ya

NEVER SAY NEVER..peace!!

21 comments:

Gen2Merah said...

gud Lak shafiq

Mr.IX said...

gudluck.....leh edit lagi tu..tuan contest kata maximum 5 keping gambar...hahhaha

Happy blogwalking sini dengan sukahati-nya.....Jemputlah singgah ke blog saya gak yer....hehe

Ingin Baca Cerpen Blogger? Tajuk:MONOLOG :
Bahagian 1: Permulaan
Bahagian 2: Tekanan
Bahagian 3: Monolog
Bahagian 4: Kaca Laut
Bahagian 5 (Akhir):Realiti

p/s: Ini adalah karya cerpen pertama saya...\^__^/

AMMAR YASIR said...

Penyertaan pertama.. Terima kasih sebab join.

kue ziya said...

gudluck yup ... semoge berjaye

RuBiE ZaiNuDdin said...

gud luck..;)

arep_lockermonth said...

gud luck syafiq!huhu:

tya said...

semoge berjaye :) menang menang ! hehe

Heidi Shafiq said...

menarik contest ni.. :)

Syafiq Rosli said...

gen2merah..thank eh

mr ix..haha aku letak satu je

ammar yasir..wah ye ke..huhu

kue ziya..thank eh..

rubie..yeah..:)

arep..thank

tya..doa2 kan lah

heidi..yeah mmg menarik

rossoneri said...

wah macam menarik je contest nih...

gud luck ye!

whitecappuccino said...

cantik gambar tu..gud luck to u too yaa!

Syafiq Rosli said...

rossoneri..menarik2 jom join

whitecappucino..thank eh

nur said...

good luck
first time jumpe contest yang bertema alam sedikit.. very briliant la idea tuan kontes ni.. credits

Jemput keALL IN ONE

Syafiq Rosli said...

nur..yeah best lor

EPiToMe said...

hehe,,nk join jgak la,,kta pun blja envrment jgak,,,heeeeeee

Miss Yaty said...

mesti letak gambar macho ek kalau nak join contest ni?hihi;p

Syafiq Rosli said...

epitome..yeke..jom2..

miss yaty..haha mn ade

efa said...

waah...mmg ptut join sb stdy pun jurusan alam sekitar..yey nice good luck :)

y-A-n-A said...

lawa lah gambaw tu.. rasa tenang je tengok.. :))

Syafiq Rosli said...

yana..thank eh

iLa VaNiLLa said...

ila pown join.. adiah dye besh kn?? jum tgk ila pnye entri lak.. nk??

http://vanillasynus.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html