Friday, December 3, 2010

Perlu Pandai Berkata-kata Baru Boleh Ade Blog??

Assalamualaikum, hari ni tiba2 lak aku terpikir nak wat entri macam ni..kenapa eh..aku bukan ape..ramai khabar2 angin aku dengar..contohnya macam ni..

Si polan A: Eh, kawan jom la buat blog, banyak syok lor..

Si polan B: Tak mau la, aku ni bukan pandai nak berkata-kata atau mengarang pun..lain lah kau..

Si polan A: La, kawan tu suma tak penting la..yang penting kita ikhlas dan telus tuk menulis danberceritakan kepada orang lain..

Si polan B: Itu macam ka, baru tau..

Haa, dari situ kita boleh tengok..kita boleh tukar mind set orang yang cakap xpandai berkata-kata kepada pandai berkata-kata..Macam aku ni xde la pandai sangat tapi aku suke tengok majalah2 REMAJA, MASKULIN dan artikel2 lain la..tuk tambah info2 aku..simple la..so, mari berblogging..NEVER SAY NEVER..Peace!!

18 comments:

nuR izyan said...

yo..btol tu..klo x pndai pon lame2 pndai jugak kan...tgk den mrepek2 je tulis entry..he3 :)

adrinaqamarina said...

kalau dye pandai berkata3, tu bonus la bagi dye.

huhu.

never say never!

Citarasa Rinduan said...

tahniah...
blog syafiq memang best..banya info yang boleh disharing

syafiq...kak kan pernah ajak saudara mara berblog..

diorang bukan kata tak pandai berkata2...tapi kata tak ada masa..

hairan...FB 12 jam sehari tu....


tak apalah, janji kita dalam dunia blogger dapat kawan yang baik dan peramah..tak gitu?

Amirah Razlan said...

stuju dengan si polan A tu.hahaha

::cikjuju::◕‿◕ said...

never say never..haha...janji yakin...

Syafiq Rosli said...

nur izyan..tuh la..tulis je ape yg kita rasa kn..lama2 gilap ok la..hehe

Syafiq Rosli said...

adrina..yeah tp yang xpandai leh pndai kn..yeah my tagline

Syafiq Rosli said...

citarasa kerinduan..ye ke kak..bgus akak ni..tuh la xkan la xde ms dlm seminit dua kan..
yeah kak..orang layan kita baik kita layan baik..

Syafiq Rosli said...

amirah..yerp2.:)

Syafiq Rosli said...

cikjuju..haha never say never..

KAMIHIDUP said...

ah balok...dah macam gayboy je ayat ko,hahahahahah...

eiela said...

tak payah pandai berkata-kata pun, sebab kita hanya menaip bukan berkata-kata dengan menggunakan mulut, lahir dari hati je. orang bisu pun boleh ada blog asalkan pandai menggunakan komputer. bakat menulis boleh di asah, tulis lah satu ayat, kemudian kembangkan jadi la suatu artikel yang menarik.

Latest Entri :
Senyum Itu Sedekah
Bila Si Dia Bertanya

umila R said...

agree. minat and ikhlas tu penting :)

Syafiq Rosli said...

kamihidup..haha mn ade weh..haha

Syafiq Rosli said...

eiela..nice one ya..btol2..hati yg pnting

Syafiq Rosli said...

umila..yerp..ikhlas la yg berkata2 tuk kita..hee

humbleyat said...

dari tak pandai berkata-kata, dengan blog kita dah pandai berkata2 kan..?

semua best2..info yang baik harus di kongsi kan?

Syafiq Rosli said...

humbleyat..yeah itu btol..dari sini la kte dapat blaja..btol2..sharing2