Friday, December 3, 2010

Blog oh Blog!


Salam kepada semua..aku berharap aku tak terlepas semua segmen yang dianjurkan oleh bro Ben Ashaari..bro gua tabik sama lu..minggu ni je da berapa segmen bro buat..harap2 dapat catch up semua demi menaikkan nama2 blogger di Malaysia..yeah..aku semangat gila ni..Anda semua jangan malas ye nak join..:)

Antaranya:

Usia anda berblog 
Aku dan dunia blog ni tak sampai lagi setaun jagung..kiranya orang cakap masih merangkak lagi la..Aku harap blogger2 lama dapat membero tunjuk ajar kepada aku..Hope so!!..:)

Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog 
Sapa?? adik aku la sape lagi..bukan main rancak aku tengok die berblogging..memang syok la..aku tengok blog dye pun cantik..kemas..simple..dari situ aku jatuh cinta dengan blog..memang tak dapat dipisahkan lagi..Muah2..haha..
Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog
Blog??apa itu blog..aku memang  tak tau sangat ape2 pun tentang blog..haha ingatkan batu block kan...aiyak..bila da terjah ke dalam dunia ni..baru la aku paham sepenuhnya..

Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..
Sapa ye aku nak jadi kan..hehe ramai2..antaranya bro Ben Ashaari, Darkbatman dan ramai lagi la..aku memang tabik hormat la kat dyeorang..yang aku tak senaraikan ni jangan la amik hati plak ye..hehe

Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT 
Aku akan bawak dyeorang duduk depan laptop dan ajar dye satu persatu sampai lebam..haha..
 
Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ? 
Sebelum aku memulakan mengarut aku..memang aku akui..dunia blog ni mengubah kehidupan aku..kata orang " side effect " la..huhu..bayangkan setelah aku start berblogging aku memang mengadap dengan laptop je memanjang..kadang2 aku tak tido hampir dua hari untuk memahirkan skill aku dalam bidang berblogging..huhu..korang jangan ikut macam aku ni..tak betul nanti..hehe..
Dengan berblogging jugak aku sebanyak sedikit mengurangkan masa aku tuk keluar menghabiskan duit..yeah dan aku jugak dapat ramai kawan2 blogger yang cukup peramah dan baik..kiranya tak rugi la berblogging ni..serius aku cakap..Aku bila da buat sesuatu aku akan cepat addict..huhu..bukan drug addict ye..blog addict..:)

Dari berblogging juga aku dapat menambah input2 yang menarik..dari segi fesyen dan juga kesihatan..so aku boleh jadi lebih style la..hehe..style ke..:)
Itu lah aku harapkan..untuk menjadi yang lebih baik..kalau boleh aku nak jadi je macam bro Ben mengupdate lebih kurang 10 ke 20 entri..tapi aku paling kuat pun 3 ke 5 je..tak pe..aku akan improve ya..NEVER SAY NEVER..Peace!!

22 comments:

Citarasa Rinduan said...

tahniah..
tak sangka adik shafiq yang membuka hati shafiq berblog.


nanti bagi urlnya yer

Nurhidayah Bahari said...

nmpk cute plak bile lelaki berblogging... =)

Hishyamuddin said...

yeahhh!!!teruskan cita2 murni mu itu..hahahaha..
aku pun duk ngadap bende alah ni je hari2..

Syafiq Rosli said...

citarasa rinduan..kak hehe..bese la mcm excited je bla berblogging ni..baik kak

Syafiq Rosli said...

nurhidayah..cute he..malu nye..haha

Syafiq Rosli said...

hishyamuddin..yeah mari kita sm2 berblogging..NEVER SAY NEVER..

humbleyat said...

keep it up...dah cantik dah blog ni..berbaloi tak tidur malam tu hehe

Syafiq Rosli said...

humble yat..thank ya..hehe

::m!SS edURA hanUM:: said...

teruskan berblog..
mmg berbaloi-baloi

Tomato Gurl's Life said...

happy blogging :)

rabiatul said...

sampai tak tidur ?? dasyatnya. haha. keep on bl0gging, awk :)

shahfiqah rosli said...

terbaik.....huhuhu...

Hanim Mahali said...

adik pengaruh abang...? ok la tu... baru setahun jadi followers dah seramai itu.... so impress....
apa apa pun blogging ni memang best and asyik... teruskan blogging
meh la singgah my blog and bagi tunjuk ajar... i'm appreciate that...

lemolemo said...

keep on blogging too..:D

http://salemlemo2.blogspot.com/

Syafiq Rosli said...

cik tom..thank eh you too

Syafiq Rosli said...

miss edura..yeah..hehe

Syafiq Rosli said...

rabiatul..yeah..hehe tapi xpe i ske berblogging

Syafiq Rosli said...

syahfiqah..thank ya

Syafiq Rosli said...

hanim mahali..ehe tuh la..nk wat cm ne da terpengaruh

Syafiq Rosli said...

lemolemo..yeah u too

aienzcruzzle said...

jalan2 cni dri blog BA..
jemput singgah blog saye..
http://aienzcruzzle.blogspot.com/
♥♥♥♥

Syafiq Rosli said...

aienzcruzzle..thank ya..