Monday, December 27, 2010

Berkat Usaha Dan Kesabaran

Assalamualaikum..fuhh letih jugak berjalan dekat One Utama hari ni..ramai gila orang..bukan orang gila ye..hehe..ramai blogger yang bertanyakan aku..macam mana nak dapat followers yang ramai dalam waktu yang pendek..sebenarnya apa yang kita lakukan di dunia ini..tanpa usaha dan kesabaran..tak mungkin kita kecapi kejayaan..apabila kita sudah berjaya..jangan sesekali kita lupa diri..itu yang penting..biarlah kita tetap menjadi diri kita seadanya..

Berbalik mengenai isu followers..memang aku akui..mula-mula aku buat blog ni..aku rasa cemburu je bila lihat blog orang lain mempunyai ramai followers..tapi itu tidak mematahkan semangat aku..aku rajinkan bertanya kepada blog-blog yang lebih berpengalaman dari aku..dan aku mengikut tips yang diberi..alhamdulillah tidak sia-sia usaha aku selama ini..

Kalau nak diikutkan..tips nya takde lah susah sangat..yang hanya kita perlukan..kerajinan dan kesabaran..rajinkan drop komen dekat blog-blog lain..dan kita jangan lah sombong sesama kita ok..be friendly supaya orang lain berasa selesa berkawan dengan kita..mula-mula aku berblogging ni hanya untuk meningkatkan trafik dan menikmati duit..namun setelah aku belajar dan belajar dari dunia blogging..aku menjumpai sesuatu yang lebih istimewa daripada itu iaitu " PERSAHABATAN "..

Semoga kata-kata aku tidak menyingung mana-mana pihak..aku sekadar berkongsi kepada korang semua..

NEVER SAY NEVER..peace!!

17 comments:

Ayuni said...

hikhik, btul....tp kn xpe ke sye slalu memgomen kt cni....

Hishyamuddin said...

yeahhh..setuju...heehe

~SYAZ~ said...

betul2 syaz setuju..
=)

IMANSHAH said...

selalu singgah di sini untuk dengar lagu HANYA INGIN KAU TAHU-republik

best

Nurulbadiah Lai said...

totally agree encik..dulu blog nurul ade dlm 4 bulan pon..followers xsampai sepuluh org..berblog ikhlas..insyallah lama2 org pndang blog kite yedak?
pastu sume org same je..followers rmi ke sikit ke..mereka sama je..:)

kn?

missALIA said...

that is so true... :) biar sikit, tapi persahabatan tu bermakna...hehe...

nuR izyan said...

btol sgt ni..setuju :)

dhilla nazli said...

huhuhu.. sabar itu separuh daripada kemanisan.. ngee~~~

sab said...

betulbetulbetul :)

teh O mocha curry said...

yew betul2...aku nie bru ag wt blog..tpi mmg skit gilark follower...
sian aku...tpi aku tetap mmbiarkan jari2 aku mnari kt keybord....

whitecappuccino said...

seronok berkawan walau hnya di dunia maya..

soffea said...

setuju!!! yg penting ikhlas kan. dan ya, jgn sombong2 :) peace..


encik rosli. dah jenguk entry sy yg join contest tu? hehe. (sempat tanye)

n@m@n said...

fuh..bagilah sikit follower yang ramai tu..hheee

rieyana ynn said...

berysha...hikhik...;d

Mama Zara said...

congrats dik..berjaya jugak akhirnya...mama igt dlu kamu pernah singgah blog mama, tanya cemana nak main ngan keywords dan SEO kan :) moga-moga dah temui jawapannya...


Entry Terkini:
Ragam Keluarga Inchik Moza - Perfume apakah yang paling best?
Dunia Aku Ibu Muda - Ke'prihatin'an rakyat Malaysia di jalanraya & Cantik sangat ke bonggol unta itu?

Cikbelog said...

bila berblog dengan ikhlas, insyaAllah followers akan datang dengan sendirinya :)

Syafiq Rosli said...

ayuni..bgus la..hari2 dtg pun xpe..hehe

hisyammudin..yeah me too..

syaz..bgus la..:)

imanshah..haha dgr la..xslh pn..

nurulbadiah..xpe2..lm2 nt ok la kan..keikhlasan pntg jugak

missalia..i totally agree

nur izyan..yeah..good

dhilla..ada jgk eh..hehe

sab..thank yaw

teh o..takpe2...jgn putus asa ok

whitecappucino..yep da mcm dunia realitikn

soffea..btol tuh..:)

naman..ahak amik la..:P

rieyana rynn..btul tuh jgn malas2 ye

mamazara..yep2..sy pnh tny..thank mama

cikbelog..itu yg pntg kn..:)