Sunday, November 21, 2010

Tidak kEsaMpaian CintAnya..


Kata orang bila lelaki cakap pasal cinta, lelaki tuh dapat title " Mat Jiwang"..ish2 silap tuh..sebenarnya cinta ni adelah sebagai pelengkap hidup kita..tapi kat sini bukan la aku nak memberi pengertian apa itu cinta..tapi aku ingin berkongsi kisah cinta pertama aku dengan seorang wanita..

Bermulanya kisah aku dan dia, aku ni bukan lah seorang yang romantik tapi aku cuba memberi apa yang aku termampu tuk membahagiakan pasangan aku..Aku mengenali si dia melalui adik perempuanku..maklum la aku ni pun bukan la berani sangat nak memulakan perkenalan ni..huhu..

So, masa first time aku dan dia berjumpa, aku dan dia berbaju merah..huh!! warna kegemaran aku tuh..pada mulanya aku memang segan nak bersemuka dengan dia..tapi aku tinggi kan azam tuk tak nak jadi pemalu..lama kelamaan aku pun ok..

Pada  waktu perkenalan kami..dia masih bersekolah dan aku sudah melanjutkan pelajaran ke institut pengajian tinggi..seingat aku dia masih berada di tingkatan tiga..walaupun dia masih bersekolah tapi dia merupakan cinta pertama aku..aku memberi dia sokongan moral tuk berjaya..

Tapi pada suatu hari..tanpa aku duga..mak dia menelefon aku dan terus mengatakan hidup tak akan sempurna tanpa direstui keluarga..aku terkesima bila dengar..waktu tuh aku nak menangis, menjerit dan nak jadi gila pun ade..hmm tapi ape buleh buat bila family dia da cakap macam tuh..

Aku cuba tuk pertahankan cinta aku pada dia..tapi hari demi hari desakan mak dia membelenggu diri aku..Aku merasa diri aku bagaikan tersepit di tengah jalan..kadang2 bila bersendirian aku menitis air mata bila memikirkan..

Walaupun aku sangat menyanyangi dia tapi apakan daya mak dia mempunyai calon yang lebih baik daripada aku..aku sangat terdesak tuk melepaskan dia..hmm..hubungan kami sudah hampir setahun pada waktu itu..

Tapi aku sedih aku dan dia tak berkesempatan tuk tonton cete MY HEArt..ni la perkara yang aku ingat sampai sekarang..aku rasa menyesal sangat..Penderitaan yang aku alami ni amat la pedih..

Sewaktu aku terpaksa melepaskan dia..dia memberi aku Lagu MY hEArt kepada aku..bila aku mendengarnya..hati aku menangis..aku tak sanggup hadapi semua ini..tapi dari percintaan inilah mengajar aku banyak perkara..masa terus berlalu..Sehingga kini aku tak pernah berjumpa dia lagi semenjak aku dan dia berpisah..

14 comments:

syrupmasin said...

wowo..ingat kan bende mcm nih jd dlm drama ngn movie je..

micky eyqa said...

abg!! nie cte ko ke hnye ambik dr org huhuh

Syafiq Rosli said...

syrupmasin..xde la der..aku sendiri berhadapan situasi ni..huhu

Syafiq Rosli said...

tiqa..hoho..bukan la..cerita abg sndri la..

Crazy Monkey said...

wow,ever since then u xda penganti baru ke?btw its naddie

Syafiq Rosli said...

emm..ntah la u..blum memikirkannya..huhu
owh naddie ya..ingt sape..:)

::cikjuju::◕‿◕ said...

heh.yup nice experience!!!
cinta pertama mmg susah nak lupa...wawawawa

Syafiq Rosli said...

cik juju..tuh la tapi nak bwat cm ne kan..past is past..:)

Hairi Hamid said...

sedey gak citer ko nih.....
gud new blogger...

Syafiq Rosli said...

hairihamid..nk wat cm ne kn..da tertulis nsib aku mcm ni..huhu
thank

cik baya said...

so sad..

FantasyGurlz said...

ciannya...msti sgt2 sedih....

Syafiq Rosli said...

cik baya..nak buat cm ne lg..da nsib badan..huhu

fantasy gurl..huhu btw xpe..tuh stu pengajran

pajong pemalas!!! said...

nie kre ok lh...dri cinta yg trgntung...x tau ap status ag truk....huh :(