Friday, November 19, 2010

Percutian yang Hapenning..

Benda ni sebenarnye tak rancang pun..tau2 je nak ajak pi cherating..Aku pun pikir, eh sihat ke tak member aku ni..haha..tapi nak buat macam mane kan..benda da terjadi..Ok la aku cete sinopsis dari percutian aku..Mula2 rancang nak bertolak kul 4 pagi..last2 kul 7 jugak gerak..maklum ler orang melayu katekan..haha..(^_^)..So, perjalanan pun bermula..then kiteorang sampai pun da nak tengah hari..Kat bawah ni antara tebiat or tabiat aku xtau ler..tengok je la.. 

 Aku yang berbaju bunga tuh..maklum la nk jalan pantai kan..ala2 hawaii gitu..haha. Baju belang merah yang tengah diri tuh nama dye shahrir..Kiteorg panggil dye jawa cumil..tengok la muka dye mmg cumil jugak la..(dlm hati ikhlas jugak la..haha)..Lagi sorg tuh yang pakai baju hitam belang merah nama dye mustafa al kausar..huh! macam orang arab da..tpi muke nmpk mamak..gotcha..the last one pakai the specky boy..namanye ifwat ayie..a.k.a jerry tuh..uish mat salleh ke..haha..Sebenarnya time ni tengah tggu member kteorg sorg lagi..dye tengah berdengkur time ni..so di masa yang terluang kteorg bergmbar je la..tepi jalan pun jadi..haha..


Huh! rehat sebentar bersama nasi lemak ayam..terbaik wok!! Eh lupa plak nak kenal kan lagi duaorg..yang terjelir lidah tu ler yang lambat bangun..haha..nama dye adil dan yang pakai cap tuh pulak org panggil pise..tak amin..amin la kn sedap skit..huhu..Tapi paling lawak ye si mus la..bukan men lapa lagi masa on the way..sian ko mus..nasib badan..haha

Opps..salah tempat ke aku ni..oh tidak mungkin..tengok la kepala gila budak2 ni..sampai je kuantan terus pergi tempat karaoke..kalau tempat rilek2 ke..sempat la jugak aku berdengkur hilangkan penat..tapi member punya pasal aku layan kan je..Aku sempat jugak tarik satu lagu Bencinta der..macam tak percaya tapi apakan daya..hakikat tuh..haha..:)


Pergh..warna warni kasut2 member aku ni..da macam model kasut sorg2..haha aku pakai croc je time tuh..so aku nk bergambar dyeorg x bagi..uuwaaa..x aci la macam ni..

Akhirnya, sampai jugak aku kat cherating..selama ni aku just dengar je org cakap cherating best..Sempat lagi tuh masa baru sampai..haha..gaya memang ade macam pelancong..orang putih katakan..haha..last2 ble kt receptionist cakap melayu gak..haha

Tu dia aku pulak posing baik punya..da macam aku lak yang promote chalet ni..hoho

Ni la kondo yang kteorg menginap time kat cherating..jangan tak percaya..leh masuk 7 org kot..haha..janji tdo sudey..:)


Aku hanya sebagai pemerhati je..sshh..tggu masa tuk makan je ni..hehe


Yummy2..jangan cakap tak meleleh kalau tgk bbq ni..gile lah goyang iman aku tengok makanan sebanyak begini..tapi yang penting susunan sosej dan ayam memang cun tuh..rapi je..haha..kalau da masak ngap kan aje..abis cete..

Fuhh!! tak de tipu punye ombak kat cherating memang layan beb..kteorg tengah ready nak surfing je ni..padahal nampak ombak tggi skit pun da cabut..haha..enjoy la time ni..


Masa ni da nak on the way blik da..tapi sempat lagi bergambar kat Teluk Cempedak..tmpat situ memang cara la nak bergambar..bak kata org..Luas pemandangan luas lagi mencuci mata..eh grau je..haha..So pi la cherating..Menikmati keseronokan luar batasan..ohoho..

3 comments:

Sepi tanpa mimpi said...

weh mahal tak chalet kat situ?
berapa 1 malam?

nurul hafizah said...

bestnye,bbq tu yg best,mcm nk pegi!! =)

Syafiq Rosli said...

sepi tanpa mimpi..murah gak la..dalam serat kot

hafizah..lai2..hehe