Wednesday, October 23, 2013

Membeli Belah Keperluan Atau Nafsu??

Assalamualaikum,

Ekonomi negara sekarang semakin meningkat, namun tidak dinafikan isu membeli belah di kalangan rakyat Malaysia masih sama..walaupun harga minyak dan barang naik tetapi mereka tidak ketinggalan untuk membeli belah..ok, di situ terdapat satu persoalan sama ada membeli belah ini adalah satu keperluan atau nafsu??macam aku, merupakan peggemar kasut untuk pergi santai dan jalan-jalan..jadi memang sukar untuk membuat tabiat daripada membeli kasut walaupun kasut tersebut masih dalam keadaan baik..bagi aku, aku tak kisah kasut tersebut berjenama atau pun tidak, kadang-kadang beli dekat uptown pun dah ok..asalkan bergaya..dan nampak smart..

Berbalik kepada persoalan tadi, contohnya bila kita dah sampai pusat membeli belah, seperti kita boleh kena terkena histeria..dan nafsu untuk membeli belah membuak-buak..ini sering kali terjadi pada wanita..tidak terlepas juga pada lelaki..kadang kala lelaki mengambil masa yang lebih lama untuk memilih sesuatu barang..ini kerana barang-barang lelaki adalah lebih terhad..namun di Zalora Malaysia kita boleh mendapat kasut-kasut yang harganya berpatutan..

Contohnya, gambar di bawah harga kasutnya bawah daripada RM100..jadi, harganya adalah berpatutuan..kasut ini sesuai untuk bersantai dan bersiar-siar..ianya mudah dipakai..aku lebih gemar kasut macam ni..lebih bergaya bila memakai short pant dan t-shirt round neck lebih kasual..jadi apa lagi..kita sambarlah..jangan tunggu lama-lama..


Suede Loafers with TieSuede Loafers with TieSuede Loafers with Tie

mood: membeli belah

3 comments:

[k]o{q}i[n] said...

kire promote zalora la ni?

fatimatuzzahra said...

Saya jenis yang membeli ikut keperluan..Kalau nak beli sesuatu saya pikir banyak kali jugakla dalam 10 kali gitu hihi..kadang2 dah plannye lame tapi dah pergi 2,3 kedai boleh takjadi pulak beli..

Jom Sihat Secara Semulajadi

Atikah Sismoon said...

haiii.... lama ika x dtg sini... jemput baca entry ni jap... ika nak mintak bantuan sikit =)
http://www.atikahnorbaki.com/2014/05/jom-like-penyertaan-lavender-di-tumix.html