Sunday, March 10, 2013

Uitm Puncak Alam



Sumber: Google

Assalamualaikum dan selamat petang..begitu lama aku tak update blog..apa nak jadi..haha..gurau-gurau saje..tapi tak apa aku cuba..entry ini aku update berdasarkan permintaan yang telah di buat sekian lama..minta maaf di atas kelewatan di sebabkan hal-hal tertentu..UiTM Puncak Alam merupakan satu universti cawangan yang terletak di daerah Kuala Selangor..

Masa aku belaja dulu..UiTM ini masih dia pembinaan Fasa 1..masih banyak kawasan lapang..ok terus, tu tak perlu cerita banyak..di sini mempunyai beberapa fakulti seperti Fakulti Sains Kesihatan, Fakulti Farmasi, Fakulti Perhotelan, Fakulti Business Study..

Dulu aku di bawah Fakulti Sains Kesihatan iaitu di dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Kesihatan Persekitaran dan Keselematan..Bagi aku suasana belajar di sini memang menarik..walaupun jauh ke dalam hutan..tapi jangan takut segala kemudahan sudah ada seperti Mcd Donald, Petronas, dan banyak lagi..perjalanan ke sini daripada kuala lumpur mengambil masa dalam 45 minit..

Di dalam UiTM ini terdapat kemudahan asrama lelaki dan perempuan iaitu lelaki (Angsana) dan perempuan (Raflessia)..yang paling menarik..mempunyai 120 anak tangga di mana kita boleh exercise di situ..di sana lebih mengamalkan green universiti..apa-apa pun..Wish U Luck!!

mood: chill


6 comments:

zainatul abu bakar said...

penah pegi sana mase guna lab kat fac farmasi..

Amanina said...

haha..menarik bru igt nk apply deg

Anonymous said...

Great blog you have got here.. It's difficult to find quality writing like yours these days. I honestly appreciate people like you! Take care!!

Also visit my site refinance home mortgage home equity Loan

hafiz hafizol said...

hebatnya bro. siap ada org wat permintaan buat entri lg. nak wat permintaan gak la boleh kakakaa

Lydia Miza said...

akak x pernah smpi sana lg.org kata puncak alam tu cantik

Chenal said...

ERM...anak buah pun da blajar situ.