Sunday, January 8, 2012

Perempuan Menyukai Lelaki Yang Bermain Gitar?









Lama tak berbicara mengenai kehidupan seharian..maklumlah sekarang ni aku tengah sibuk dengan exam..aku baru je selesai dua paper..hmm..entahlah aku hanya berharap semuanya lulus..aku ada empat lagi paper..doakan aku yang terbaik ye..ok lupakan pasal exam..apa yang aku mahu kongsikan..ternyata ramai perempuan diluar sana lebih gemar lelaki yang bermain gitar..adakah ini betul??

Aku ada rasa keliru sedikit mengenainya..bagaimana lelaki yang tidak pandai bermain gitar..daripada survey yang aku buat..mereka mengatakan lelaki yang bermain gitar adalah lebih romantik..ini kerana mereka lebih gemar membuat lagu dan tujukan kepada pasangannya..biasalah ada sesetengah perempuan begitu tersentuh bila temannya menyampaikan sebuah lagu dan tambahan lagi lagu tersebut berkaitan dengan hubungan mereka..

Tapi aku rasa itu kelebihan masing-masing..tak perlu nak ikut cara orang..dulu aku pernah juga berjinak untuk belajar main gitar..hampeh..berapa kali petik je..tali gitar putus..terus aku batalkan niat..hehe..so, aku hanya tahu menyanyi..itu pun hanya suka-suka..confirm bernanah telinga kalau dengar..haha..apa aku melalut ni..berbalik pada topik ini..memang aku tak nafikan..lebih separuh daripada survey yang aku buat..perempuan memang suka lelaki yang pandai bermain gitar..tak apa..lelaki yang tidak pandai bermain gitar mungkin mempunyai cara berbeza untuk menawan hati pasangannya..

Apa-apa pun bercinta menggunakan hati dan akal..chow..

21 comments:

Cik Ungu Kamila said...

pada aku kalau pndai main gitar itu adalah satu advantage. kalau tak pandai petik xpe, it's ok. apa yg pnting hati kot ! hehe :)

cik ziqa said...

depends kat orang tu jugak.

but for me, lebih suka laki men gitar. :)

bukan utk depa dedicate song utk pasangannya. but utk sukasuka jek

NighBerkz’S Blogs said...

lain org len gayanye..hehe yang penting hati ikhlas bukan kerana gitar..hekehk

Mish Apple said...

Yang pandai mengaji lagi sweet . . Penuh romantik. :D

KAMIHIDUP said...

perempuan suka lelaki ada iman. hee. :)

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

fa tak kisah die reti main ke tak sebab fa dah reti main gitar...hihi

Amy Syaquena said...

ow macam tu erk..saya pandai main gitar tapi x romantik pun cam ner hehehehe...ops saya perempuan daaa

belogkiter said...

honestly... i suka lelaki yang pandai main guitar

cikpia said...

aku tak minat. sekian. he he.....

Ayuni said...

hm, sye ske lelaki yg panda mengaji and pndai azan....

C i k P i p i T e m b a m said...

kita pon suka tp malangnya x penah plak ex2 bf mainkan lagu utk kita. caitt... takpe x reti ... kalau dpt bf pndai masak lg suka ! :p

Rozuan Ismail said...

cinta kerana hati bukan kerana tali gitar.ops.tiber.

Wawa.Wafiyyah said...

aku suka bf aku je..xkesah la reti main gitar ke x (tp reti jgk)..hehe...

Wawa.Wafiyyah said...

aku suka bf aku je..xkesah la reti main gitar ke x (tp reti jgk)..hehe...

SyazwanSarawak said...

aku tak reti main gitar >_<

Sufisky Lass said...

takpe tak pandai main guitar pon, janji pandai jaga hati. tapi kalau pandai. Ya Allah, tersangatlah sweet! ade gaya mcm Sungha Jung main guitar lagilah caaairrrrrrrr~ hoho :D

Edy Fee said...

adui...rugi la aku tak reti main alat muzik.huuhuh

efa nur said...

suka laki yg pandai main gitar :)

Anonymous said...

ak pndai gak men gtar.. Tp ble ak men gtar kt dpn umah ak, bdk2 pmpuan msti usha pelik kt ak.. Apesal ha? Ak ni pelik sgt ke? Hehe.. Btoi ke pmpuan ni ske org reti men gtar? Abis npe ak ni masih xde awek? Hurm sedih2

nurdani said...

tak kisah pandai ke tak main gitar. yang penting pandai jaga aku.ahak

sweet fatie =) said...

lau sy x kisah jerp . sy mmg suke lelaki pndai main gitar .. syok ! best sgt ! tp lau bf sy x pndai pon x kisah .. yg pntg dye pndai wat hari2 sy ceria mcm astro ceroa gtu . hehehee