Tuesday, January 24, 2012

Baucer Buku 1 Malaysia Bakal Dirampas Kalau Dijual














Pelajar-pelajar IPTA, IPTS, Matrikulasi dan asasi telah menerima Baucer Buku 1 Malaysia yang telah diedarkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi..namun ada sesetengah sikap pelajar yang tidak bertanggungjawab sanggup menjual di laman web mudah.my demi kepentingan diri sendiri..seeloknya baucer yang diedar sebanyak RM200 digunakan pada tempat yang betul..


Baucer ini boleh digunakan di MPH dan POPULAR untuk menebus baucer tersebut..namun disebabkan sikap sesetengah pelajar yang menyalah gunakan baucer tersebut..Kementerian Pengajian Tinggi bertindak tegas dengan merampas bagi sesiapa yang menjual baucer tersebut..aku rasa ini adalah tindakan yang betul..dan tindakan patut diambil ke atas mereka yang menyalah gunakan baucer tersebut..


Apa-apa pun gunalah sebaik-baiknya..aku dah guna..korang bila lagi??chow..


mood: :)

12 comments:

nur cahaya said...

memang patut pn sbb tak menghargai pemberian orang lain..

Adam Haiqal said...

oh..saya pun baru je guna mggu lepas,tapi baru 1 voucher..lagi 3 tu nak guna sblm bukak sem bln 3 nanti :)
nak tau sy beli ape?jgn lupe singgah di blog saya :)

Edy Fee said...

dh org bgi takyah la nak jual2...hurmm klau tamau takyah amik..hehe

NURUL NADIAH MAMAT said...

tak pandai nak hargai pemberian....macam nie lah jadinya.....

dah beli dah buku...habis terus rm200..ekeke...

Suraya Aris said...

dah bagi bantuan macam ni pulak jadinya. ish ish ish.

ijA said...

dah guna rm 100..ada lagi rm 100...

ZiErWa zAiNaL said...

btul.. jgn la smpai jual..kalau x nk sy nk,,hehe

cik ziqa said...

setuju, amek je tindakan atas depa ni. ta appreciate apa yg kerajaan dah bagi.

:)

Faez Rusni said...

acane carenya die nak rampas baucer tu? haha

cik pieja hut said...

dah gune pun, but still ade balance rm100 , nanti nak shopping buku lgi

♥e'in♥ said...

ape laa pegi jual voucher nie.. kan untung dpt free..

shera haifa said...

adehh org kasi nak jual plak. xkasi kan membebel buku mahal xde duit nak beli laa hape laa..