Friday, December 9, 2011

" Sweet Talker " Dan Lelaki

Manusia mempunyai pelbagai ragam..namun apa yang membuatkan aku tertarik dengan keadaan sekeliling..pernahkah anda mendengar perkataan " Sweet Talker " atau pun ayat-ayat manis..selalunya benda ini dikaitkan dengan lelaki..bagi aku pada mereka yang gemar menggunakan " Sweet Talker " tidak praktikal dalam percintaan..dan banyak memberikan harapan palsu pada wanita-wanita diluar sana..ayat manis tidak semestinya ada dalam percintaan sebagai contoh:

  • Siang malam ku teringat pada wajahmu
  • Hari demi hari aku masih sayangkan kamu
Itu adalah salah satu contohnya..bukan dilarang sama sekali..tapi biarlah berpada-pada dan mengikut situasi yang bersesuaian..sekali wanita tertarik dengan lelaki " Sweet Talker ", sudah tentu mereka akan merasai hati yang terluka pada akhirnya..jadi berwaspadalah..Sebenarnya " Sweet Talker " tidak boleh dikaitkan pada lelaki sahaja..wanita juga tidak kurang hebatnya mengeluarkan ayat-ayat manis yang boleh menggoda lelaki..

Kadang-kadang " Sweet Talker " tidak memerlukan paras rupa yang sedap mata memandang..mereka hanya menggunakan ayat-ayat yang menyebabkan orang lain begitu tertarik dengannya tanpa disedarinya..apa-apa pun sebelum memilih pasangan kekasih haruslah kita menilainya dari semua sudut..bukan sekadar rupa sahaja..aku bercakap berdasarkan pengalaman yang aku lihat..berkongsi apa yang aku rasa..

Pengajaran yang dapat diambil..jangan selalu salahkan lelaki..mereka juga mempunyai perasaan seperti wanita..fikir-fikirkanlah..

mood: tawar hati


9 comments:

hawiz said...

betol tuu..

JiJieJuJue said...

aku bukan seorang sweet talker dan sangat tak sukakan sweet talker. memilih keganasan dalam percintaan. bagi aku ganas itu romentik.hakhak7 :P

echa said...

sweet talker is liar n hipokrit . komfirm hubungan ta lame .

btw saye da follow blog ni :D
http://blogbearsaye.blogspot.com/

echa said...

i agreed .
sy da follow blog ni :)
http://blogbearsaye.blogspot.com/

farot said...

sweet talker pandai berkata-kata... tapi hancus... xbole pakai....

♥Lady Ainaa♥ said...

betul tu..kite skrg kne byk berwaspada..hehehehe..nice entry but i really hate stalker.. neither bad nor sweet..huhuhu..buat pe nk stalk2 an...kwan biar ikhlas

::FAIZ FARISH:: said...

nak jd sweet talker... hehehehe

Suraya Aris said...

kadang-kadang sweet talk ni boleh buat kita cair, kadang-kadang boleh buat kita menyampah. it depends berapa kerap dia jadi sweet talker tu :)

emy zulaiha said...

emy pernah mengalami pengalaman sedih sebab seorang lelaki sweet talker. sedih sbb susah nak lupe T_T