Monday, November 21, 2011

Punca Kekalahan Indonesia Kepada Malaysia


Sumber: Google

Syukur nasib baik lah Harimau Muda/ Malaysia menang pada perlawanan akhir Sukan SEA bagi mengekalkan kejuaraan sebelum ini yang pernah diraih dua tahun lepas..Di sini aku ingin berkongsi sedikit punca kekalahan Indonesia kepada Malaysia..Antara punca sebenarnya:

# Bonai tersalah baca mandrem di pintu gawang Malaysia..pergi baca mandrem tak gol siapa suruh..haha

# Bonai lebih banyak masuk gol daripada bola itu sendiri..padahal bonai ingat dia dah skor tapi dia bawa diri sendiri masuk pintu gol

# Fakri yang tersangat ohsome..haha 

# Tak dapat lawan pawang Malaysia lagi..keke..

Sekian..sekadar gurauan semata2

mood: harimau muda

18 comments:

pepol said...

mohon fakri bersara awal

cikpia said...

reason sebenar indonesia kalah :

diaorang berdepan dengan malaysia darul power. he he.....

En. Kronik said...

kesian kat mesia.. sebab menang! haha..

Woofer Storm said...

malaysia main dengan cun,pasal tu menang pun dengan cun..tahniah skuad malaysia..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

haha..indon memang pakai pawang ea???

J-Are said...

alhamdulillah dapat kekalkan pingat emas kita. Liverpool FC pun wish congrate, seems like kita makin d recognize oleh org luar.

pasal fakri tu tak taw la nak cakap ape, kecewa pun ada. tp die jugak yg bawak M'sia ke final. pape pon tahniah la.

Wadi AR said...

hahah. bonai tetap hebatt

nurkaloi said...

hahah tiap kali free kick
bonai msti g gegar2 jaring gol
bace mndrem yg ntah pape hahahaha rare

nikamir said...

tahniah malaysia!!

Kami Cool

misz beauty said...

hak hak hak... bonai p*nai... ekekeke =D

KAMIHIDUP said...

Auuuuuummmmm!!!

siti hidayah said...

Nak gelak semalam. banyak betul si Bonai tu baca jampi. haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mereka terlalu yakin

eton said...

en pepol napa nak suruh dia sara awal? dia antara pemain malaysia yg terbaik jgk apa.. cuma semalam nasib x menyebelahi dia.. klu sikit2 org x dapat masuk gol suruh bersara alamatnya memang x maju la dunia bola kita.. at list itu sebagai pengalaman dia.. skuad 23 thn wei.. muda lagi tu.. sory la klu terasa tp ni pandangan saya sahaja.. huhuhu

efa said...

malaysia menang yey tahniah buat pasukan malaysia

KizZ said...

Alah tapi malaysia hantar second team je tu..ramai lagi player2 first time x main..bleh menang ngan indonesia first team..pergh terbaek!!

Reen said...

haha. kann pelik gila si bonai tuh. moralnya, jgn nak dok pegang net gol tu sangat kay :P

sab said...

itu sebab saya dh kiss apek tau :P