Monday, September 5, 2011

Pemakaian Kanta Lekap @ Contact Lens Menjadi Trend?

Sumber: Google

Zaman sekarang fesyen di Malaysia menjadi begitu " up to date" dalam erti kata lain..sentiasa ke hadapan..tapi dalam banyak2 fesyen aku tertarik pada pemakaian kantap lekap @ contact lens yang sudah menjadi kegilaan ramai..kebanyakkan yang aku lihat kaum wanita lebih gemar memakainya..mungkin bagi aku..mereka (wanita) tertarik dengan warna2 yang ditawarkan..

Ada sesetengah daripada mereka memakai kantap lekap ini hanya untuk kecantikan dan bergaya..tapi jangan disebabkan kecantikan kita sanggup memudaratkan diri..kalau membuat pemilihan kanta lekap biarlah yang betul2 diiktiraf dan selamat dipakai..Lain pulak ceritanya bagi yang memakai kaca mata..kadang2 ada di antara mereka lebih suka memakai kanta lekap..Ini disebabkan mereka berasa lebih konfiden untuk berhadapan dengan sesuatu situasi..Tak salah pun nak memakai kanta lekap ni..tapi biarlah bertempat kan..

Trend memakai kanta lekap semakin hari semakin menular dengan harga RM50 pun sudah boleh memilikinya..cuma jangan salah dalam pemilihan warna..biar matching dengan baju yang kita pakai mahupun warna kulit..sekadar berkongsi..

mood: agak2 boleh ke aku pakai?


24 comments:

Finaz Jaafar said...

kte pakai lens tapi takdelah pilih warna2 yang tak sesuai dengan kita..bese pakai yang natural jeh..

lens skrg dah murah..rm24 pun boleh dpt include postage (online)

mOoN said...

pkai contact lens untuk majlis tertentu jep... and prefer black or grey jenis yang big eyes tu... sebab mata kecik jep... :)












lebih selesa berkaca mata... :)

Si DauN CeRi said...

poor me............... sy tak tau la sy bole pki contact lense ke tak, sbb power spek tinggi. teringin jugak nak mata kaler biru ke..celup pon celuplah. apakan daya.~

Alya EsprĂ©zzo™ said...

SR kalo nak pakaii, amek yg kaler hijau atau kuning tau!! biar menyerlahhh..hahahaha

Atiqah Rzk said...

pakai je la. pakai kaler hijau ok. hahahha

Innanie | Ariffin said...

sekadar berkongsi entry

http://coklateyes.blogspot.com/2011/08/hukum-bagi-wanita-yang-memakai-contact.html

FizaFizz said...

kita pakai sebab kita tak suka pakai cermin mata..hehe
aah, pernah juga dengar, ada yang pakai tak lama tapi mata jadi sakit.
Tapi alhamdulillah so far, kitanya lens ok.hehe

Mra Mastura said...

semua nak rasa pakai mate kaler lain2. kalau aku, sebab aku da lame pakai spek sejak kcik, so once nk gak rasa xpakai spek. so kadang2 pakai lens la :) nak merasa life x rabun sekejap. hehe. ak pakai pn wane itam aje. heh

ANISA said...

saya kurang minat nak pakai...tp suka tgk orang lain pakai..

tieha ismail said...

nak try pakai tapi tak pandai plus tak berani sebab takut ada side effect

| RoziAhmad | said...

ko nak pakai pun boleh. :)

::FAIZ FARISH:: said...

ramai dah pakaikan

FaKArePa!n said...

mata aku elok lagi..so, x perlu nak pkai mende alah ni..hehe

Pojiepooh Abdullah said...

matching dengan kaler baju?
sooo wrong!
kalau kaler pink, mata pink? tak sesuaii!
sila pakai ikut warna kulit dan kesuaian.. kalau dah gelap usah la pakai biru, too much!

ain dzaya said...

mata ko da beseri seri...ta payah la.....klu aku ye...wink*wink....kat pavilion ade sale 4 kotak seratus hengget...maw ta?!

ezral ghazali said...

Kalau lelaki nk pakai tolonglah jangan kaler biru ke hijau ke..huhuhu *seram!

NadiRah said...

tkot nak pakai...huk3

Edy Fee said...

sebab harga makin murah
yang crazy lens lak makin menarik coraknye..so tak pelik la kan

Lizzie Yasmin said...

Teringin ke? Aku pakai yang color bila rasa mcm nak melaram.. tp biasa pakai yang lutsinar jer, sbb aku rabun, spec malas nak pakai.

Tapi kene jaga elok2 lens tue,salu guna eyedrop if pemakaian lebih dari 6 jam.

Ecah Shafiee said...

aku pakai da dkt 5 thn dah ni. Best2, selesa.

APi said...

aku pakai yang 10 hengget satu tu jek..

ZiErWa zAiNaL said...

hehe..xsuke contct lens..x thu la npe..lebih suke pakai spek sbb nmpk la muke cm matang sikit..hehe..

p/s try la pakai,.mne thu sesuai ngan muka..=)

❤ eyeme ❤ said...

nak pakai ke? ala2 shah jaszle gitu..hihihi..skrg yg 20 hengget lebih pun blh dpt..pakai2 jugak tapi kebersihan n penjagaan jgn lupa..kang buta kang sape ssh? hihi

sarah mohamad said...

pakai time rajin jek. hehehe time malas mmg hampeh lor kalau nak pakai hehehehe