Wednesday, June 15, 2011

Alangkah Indah Cinta Tiada Rintangan

Sekarang ni aku sibuk sedikit dengan tugasan yang diberikan oleh majikan dan universiti aku..maklumlah hidup sebagai seorang pelajar haruslah memenuhi kehendak untuk berjaya..apa hal lah aku ni..memotivasikan diri agaknya..huhu..ok2..aku terus ke point aku..cuba kita fikirkan jika cinta ini tiada rintangan atau pun halangan..it's ok?? ke korang memang suka dengan benda ni semua..yelah kadang - kadang ini semua dugaan dariapada Tuhan..siapa tahu kan..

Berdasarkan cerita Indon yang sedang hangat iaitu CINTA MELODY..walaupun muka ni ganas..tapi disebabkan CHELSEA OLIVIA aku sanggup tengok cerita ni walaupun aku dah tau ending dia..haish..aku tengok bermacam - macam rintangan dia..lepas satu dugaan..datang lagi dugaan..berapa banyak lah kan..

Tidak kurang jugak cerita NORA ELENA yang sedang meletup di kaca televisyen..lepas CINTA MELODY..aku sambung pulak cerita drama melayu ni..maklumlah aku ( SETH TAN ) kan..harus lah tengok drama sendiri..haha..perasan je kan..itulah apa yang aku nak cakapkan..perwatakan yang berlaku di dalam drama tidak lari jauh dari dunia sebenar..


Cinta..cinta..cinta..kehidupan kita sebagai seorang manusia " Kuasa Cinta " memang tidak dapat dipisahkan..yang aku mahu fokuskan cinta sesama manusia..kalau aku berada di tempat mereka ( drama NORA ELENA dan CINTA MELODY ) belum tentu aku dapat menempuhi semua itu..memerlukan jiwa dan semangat yang kuat..tapi tersangatlah indah jika percintaan kita tiada rintangan..sentiasa dalam kegembiraan dan juga kebahagiaan..


Namun pada hakikatnya..sebahagia mana pun kita bersama pasangan kita..pasti ada rintangan dan jugak halangan..apa jua pun yang berlaku kita patut reda dan tempuhi dengan rela..kita harus ingat..apa yang berlaku pasti ada hikmahnya..


mood: hope

23 comments:

EZAN IDMA said...

betol tu, kadg2 tak terdaya tp kene tabah jugak :)

nazirah said...

betul tu SR..
neway same la kita
dua2 tu cahaya layan
cinta melody tu layan
gak walaupun dah taw
ending sumenye sbb si comel
chelsea olivia tu la ngee ;)

cucu umie said...

betol2..setiap kejadian Allah itu ad hikmahnya dan setiap rintgn yang diberikan kepada sesbuaah perhbgn adlh untuk menguji kepercayaan masing dlm meylesaikan maslh..

p/s; semga dpt mejalankan tugas dgn jayanya

Ujang9897 said...

bila mamat GAY berbicara soal cinta semua tercengang..=)

Hanim Mahali said...

semua dugaan tu pun boleh makin merapatkan hubungan sebenarnya.... ^_^

kinn said...

betul .akan adanya rintangan. :)

mOoN said...

yezza...cinta kita memang akan di uji...jika x diawal percintaan,, mungkin dipertengahan... jika cinta sampai ke jinjang pelamin mungkin akan diuji tika hidup bersama...

ALLAH sayangkan kita,, sebab tu DIA turunkan ujian... mungkin ada yang sedar dan ada yang x sedar... :)

bedpet said...

aish. bunyi mcm hati berbunga bunga. hehehe

APi said...

rilek bro..
gua dapat rasa apa yang lu rasa.. ^^

miss senyum said...

memang, memang macam-macam halangan rintangan. cool je nihh :)

Kiera Qaira said...

oh cinta...cintaa-__-''

Citarasa Rinduan said...

cinta mmg buat kita bahagia......

adik....
kamu sedang dilamun cinta eik???

hehehe...

Amanina Sofea said...

cinta perlukan pengorbanan..
semua tu biasa jd kpd org brcinta :D

Rtp Farra Arisha said...

terlalu byk cerita cinta sampaikan kita pun turut emotional kann. haha.

happy studying and keep on blogging!

emieysandra said...

lagi byk ujian & rintangan lagi bertaut erat kasih syg ;)

saya bukan tomato said...

x ada rintangan x mencabar lah idoppp .. wahhhh ;p

BudaKamponGugup said...

baru ada masam-manis dalam hubungan tu..so,just go through the path of life yang dah ditentukan..jangan cepat putus asa dan terus tabah..

Cik Eka said...

aha cinta melody....

lagu dia comel kan..hehehehe

erm betul tu..cinta ni subkejtif..kadang2 ada jer rasa tak puas hati tentang cinta..kalau cerita pasal rintangan,memang tak lengkap lah cinta kalau takde dugaan..mana ada orang bercinta tak bertekak..sebenarnya kalau kita perhati,bertekak tu bagus lagi-lagi kalau pendapat tak sama..sebab dari situ kita kenal siapa dia,apa dia suka,apa dia tak suka....dan masa tu baru lah boleh kata'baru kita saling kenal'......kalau indah sepanjang masa,ade lah tak kena tu..pandai cover....heeeeeeeeeee~

ain revival said...

tapi kalau ada dugaan dalam bercinta sebenarnya kita lebih tahu kesetiaan pasangan terhadap diri kita sebenarnya..

adrinaqamarina said...

kalau tak ada cabaran bukan cinta lah kan?


tak pepasal, kte gugel gambar chelsea olivia tu. hehe

Adxie Sanchezia said...

tau takpe .. even bahagia pon, tp dlm hati sape tau kan .. bahagia skjap, but after that ? hee :)

::FAIZ FARISH:: said...

aku btl2 menyampah dowh tgk cite Cinta melody tu

KAMIHIDUP said...

takde cabaranlah balok. :)