Monday, April 4, 2011

Broga Hill Telah Aku Tawan

Pendakian ni berlaku pada hari Jumaat yang lepas..aku bertolak dari Puncak Alam ke Broga Hill dalam pukul 2.15am jugak lah..nasib lah time tuh bukan aku drive..haha..aku tiba dekat Broga Hill dalam pukul 3.30am kalau tak silap..aku dan member2 aku konvoi dalam 8 biji kereta jugak lah..dah boleh buat konvoi perodua club habaq hang..hehe..tapi ada satu je wira..:)

Aku daki kalau tak silap dalam pukul 4.15am..mak aih..letih kot daki atas tuh..tapi dengan keazaman yang tinggi untuk melihat matahari terbit..konon2 la kan..hee..jakun jap..aku pun terus daki dan daki..sampai ke puncak..akhirnya..hujan turun..adeh..hilang terus mood..
Jadi..aku pun hanya bergambar..haha..gambar tetap gambar kan..kalau ikutkan ramai dah blogger update pasal broga ni..jadi aku pun nak jugak..tak kira lah orang nak cakap apa..hehe..aku turun dari Broga Hill ni dalam pukul 8 lebih jugak lah..ramai kot orang dekat Broga ni..traffic jam jap..apa2 pun aktiviti ni memang menyihatkan badan..

Moh layan gambar2 model..haha..







mood: seronok sangat

18 comments:

Nabila Shamsudin said...

da pergi jugak...
lepas ni dh boleh gi gunung tok wan pulak..
kn dekat jek... :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

hujan..?? alamak,rugi,klau x ujan pasti best dpt tengok matahari terbit..pemandangn kt sane memang cantik2,rugi siapa yg x pernah g..

::FAIZ FARISH:: said...

Nice Picture

man yusoef said...

pergh!! aku teringin nak pegi...tapi tak kesampaian lagi...huhu...nak dpt view cntik...kena berkorban btol...pukul 2.15 am dah brtolak??? HAHAHAHHAA..aku mampu gelak jek

Firdaus Kasim said...

cantik semua pix.. edit guna apa bro?
Entri Panas! Pakej Lengkap Nuffnang :
Rahsia Terbongar! Cara Sebenar Menjana Pendapatan Lumayan Nuffnang (Bahagian 1)

Rahsia Terbongar! Cara Sebenar Menjana Pendapatan Lumayan Nuffnang (Bahagian Akhir)

Sam Posmen said...

broga hill kat mana ye?

misslysaemilia said...

mmg nak naik sgt!tp,xslalu xberksmpatan!

syairahmohdanuar said...

sy belom pergi lg.tp t nk try dgn kawan.hehe ;D

gH@rd#!e$ p3r!nDu said...

memang bestt..alhamdulillah cuaca p0wn 0k..sy p0wn bru gak g, semalam..huu..siyes superb..:)

Dayana AZ said...

fuyoo bestnya! dayana suke naik tmpat tinggi2 hehe :P

mOoN said...

teringin juga mo pegi but bagi can lepas gunung kinabalu dulu ar...huhuhuhu...

Ujang9897 said...

derm...aku yg dkt nie pun tak pernah gi...

Rozuan Ismail said...

oo yeah!! wan pon baru je panjat broga bulan 12 tahun lepas..

KAMIHIDUP said...

ada bran panjat gunung kalit?

cikmima said...

gelap la gambar....huuu sume jd gelap...broga mmg best..nk naik ke atas tu yg x sgup den :) huhuhu

KAMIHIDUP said...

entri khas tuk anda. :)

http://kamihidup.blogspot.com/2011/04/mereka-hebat.html

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh seronoknyer

adrinaqamarina said...

wah ramai giler kot yang join.

nak tengok sunrise punya pasal, sanggup meredah pagi3 sebelum subuh tu.