Friday, February 18, 2011

Perbezaan Youtube dan 1tube


Seperti yang kita ketahui YOUTUBE merupakan sebagai satu medan bagi penggemar-penggermar video untuk memasukkan video mereka..sedangkan aku juga tidak ketinggalan untuk melayari youtube untuk melihat pelbagai video..tak kiralah lagu ke, lawak ke..dan banyak lagi lah..sampai tak tertengok pun..


Lain pula bila dengar 1tube.my ni..ini merupakan salah satu produk keluaran anak tempatan Malaysia..laman web ini merupakan baru lagi di alam siber..jadi, aku tidak mahu ketinggalan ingin mempromosikannya kepada mata dunia..Wow!! ayat aku tak menahankan..haha..tapi memang best guna 1tube ni..dah lah produk keluaran Malaysia..haruslah kita sokongkan..

Perbezaannya

  • Di 1tube terdapat shoutbox..di youtube ade??
  • Buffer di 1tube lebih cepat ok
  • Video akan ditapis sebelum dikeluarkan
  • Produk keluaran Malaysia

Jangan lepaskan peluang..

NEVER SAY NEVER..peace!!

38 comments:

fara feroza said...

wow..kena tengok ni..baikkan kayakan prdt mlysia kan kan kan..

aku cuba menjadi kawan yang baik

Kodet said...

1tube ni memang bagus . Aku pun dah upload dalam 20 video kat situ . Tapi dia punya video player perlu diperbaiki lebih baik .


PS :Misteri Naga Tasik Chini | Adakah ia benar - benar wujud ?

fariza zulaika said...

majukan teknologi Malaysia..
*tp tak pernah guna lg lar..hehe..

iqbalhakimi said...

bagus2..nanti lama2 boleh pecah sampai luar negara plak..


xdapat nak join vlog..aku dah tgk vlog ko time dengan nisa dan member2 lain..best2...bila dapat join nie..hehehe

Alia Azmi ◕‿◕ said...

takpernah dgr psl 1tube . kesian gile alia niehhh . nnti alia try ok :)

tengs sbb bagitau :D



Latest Entry : I already know .
                    Alia takpernah terpikir nak ade 1000 followers

akmalhilmi said...

hik2
caya la brrooo :)

APi said...

promote lagi..
produk malaysia ni..
proud to be malaysian weh..^^

Syafiq Rosli said...

@fara feroza

betul tuh...

Hanim Mahali said...

yeah! sokong produk Malaysia...
Dah tukar layout, header bagai...
cam kenai je gambar kat header tu... opsss... hehehe
Yeah! Bakal jadi Ibu

Syafiq Rosli said...

@Kodet

wah banyak ye mrkodet upload..aku pun baru berapa je..yep2 maklum lah bnda baru kan..

Syafiq Rosli said...

@fariza zulaika

Tak pernah guna..kte pernah kan..hehe

Syafiq Rosli said...

@iqbalhakimi

haha ade masa ko bleh join bro..xdehal lah..:)

Syafiq Rosli said...

@Alia Azmi ◕‿◕

its oklah..lagi pun bnda ni benda baru kan..:)

Syafiq Rosli said...

@akmalhilmi

hehe promot2 jgn tak promot weh..

Syafiq Rosli said...

@APi

tau tak pe..promot smpi terkenal lah..:)

Syafiq Rosli said...

@Hanim Mahali

hehe wat renovate tad..hehe

ferra ferro said...

now i knoe ! nhee~

faiz said...

aku baru tahu hari ni ade 1tube ni...heheh

░♥si lampu neon♥░ said...

waaa kalau malaysian product haruslahh terjahh !! tanxx bebeh =)




Jeng3x…
# Siapa Teacher Lulu ??#
# Wee Soo Yen Dapat Anugerah Maulidur Rasul#
# Cara Nak Dapat Buffered & Metered Earning Nuffnang !#
# Norman Hakim Bergambar Dengan Siapa TU??#

Fairosza said...

oh ni dah penah bukak seblom ni..ada video pasal ben ashaari.ok gak r

bgus2 promote
Bersedia hidup

yna fazlyna said...

malaysia maju.. semakin banyak produk mlaysia...

arep_lockermonth said...

wah !!bgus nih!!! hehe:P tapi header syfiq gempak lah!!

micky eyqa said...

waaa... cntik lah blog skg..

nadira shahid said...

sgt bangga dgn Mas ;) majukan 1tube utk negara ;)

Nana Liyana said...

waahh seronoknyeee . nk tgk gk la

Anonymous said...

ley tgk citer korea x kat 1tube tue?? kekkeke

Syafiq Rosli said...

@ferra ferro

good..hehe

Syafiq Rosli said...

@faize

yeah bgus2..aku promot tuk kebaikan..hehe

Syafiq Rosli said...

@░♥si lampu neon♥░

u r welcome..kita haruslah spport kan..hehe

Syafiq Rosli said...

@Fairosza

yep ade ben pnye vlog..anda jgk bleh buat

Syafiq Rosli said...

@yna fazlyna

tau xpekan..hope terus maju kan..

Syafiq Rosli said...

@arep_lockermonth

thank eh..hehe..

Syafiq Rosli said...

@micky eyqa

eyqa thank eh..hehe

Syafiq Rosli said...

@nadira shahid

yeah saya pun trut berbgga..hehe

Syafiq Rosli said...

@Nana Liyana

hehe jgn lambat2..

Syafiq Rosli said...

@Anonymous

hehe bleh je klu orang dah masukkan..

emieysandra said...

sokong produk Malaysia
~_^

iniialahaku said...

yg ni aku x explore pon lagi...