Friday, January 28, 2011

Perempuan Dengan Perempuan Memang Tak Boleh Lebih Eh..

Musim cuti ni..pasti ramai blogger yang mengambil kesempatan untuk mencuci blog-blog yang dah bersawang..haha..mana taknya masa belajar ni memang terhad lah nak update blog kan..so, di kesempatan yang ada..marilah kita menyemarakkan lagi semangat berblogging..yelah daripada takde buat apa-apa..layan blog pun cara jugak kan..

Perempuan?? bagi kaum lelaki perempuan ini adalah hiasan di dunia..kata orang penyeri dalam semua benda..memang sedap di pandang..pandang je ye..nak sentuh nikah dulu..hehe..apa yang aku mahu utarakan ialah..jenis macam aku ni..aku suka memerhati keadaan sekeliling..kira macam " stalker " jugak lah..tipu je..haha..

Kadang-kadang aku ada perasan jugak lah..bila seorang perempuan ni dress up ala-ala diva gitu..mata-mata perempuan yang lain mulalah terbeliak..dan lepas tuh apa lagi..mengumpat je lah jawapannya..isk-isk how come lah boleh jadi macam tuh ek?? masing-masing punya baju..masing-masing punya hal lah..ye kan?? 

Ada je potpet sana sini..contohnya " eh. mesti murah kan baju perempuan tuh pakai "..tak elok macam ni..kalau dia nampak hot pun dengan dressing dia..pergilah tanya beli dekat mana baju ni..tanya dengan baik..kan lebih molek di situ..Apa-apa pun kita bersaing secara sihat walafiat okeh..

Selamat bercuti dan berblogging semua..

NEVER SAY NEVER..peace!!

25 comments:

puteri ain said...

hahaha..kaki stalker ekh??

Askrie Hishamuddin said...

Betul betul!!!

perempuan dan gosip memang tak dapat dipisahkan. haha

Syafiq Rosli said...

puteri ain..haha xde la..sekadar memerhati je..

askrie..mcm dah lumrah je kan..hehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

pmpuan yg jeles tu tkut boypren dye t'pikat ngn pompuan yg lbih dri dye tu kot. hehe

azalia hjsalleh said...

penah terasa hati bila classmate pelik dgn fesyen kitew, tp yg tergelak sekor2 dtg tanya mcm mne na pakai shawl , pakai eye liner & bla bla bla.

Syafiq Rosli said...

fariehan..haha no komen la

Syafiq Rosli said...

azalia..berfesyen kan perlu berani kan..so jgn risau lah..haa tgk diorang dtg kt kita kan

kay_are said...

1 yang notice ngan pompuan ni, bile lepak ngan sorang pompuan, xleh nak cte pasal pompuan len kat die.. huu

mamawana said...

pempuan tu PHD bila nengok kita berpakaian dan lebih cantik dari dia, walau baju dia lebih mahal, baju kita murah tapi kita lebeh diberi perhatian rakan2 lain... uwaaa sakitnyer hati dia leh dpt cancer hati cam dia laaa.........hehe... usik2 yer

nUr _ atiQah said...

x semua mcm tu..
ada yg ok2 ja..
tpew kebanyakkan nya mmg mcm tu..hehe

s.y.a.r.q said...

keh keh keh...perempuan yg ngumpat tu jeles lah kot...

seronok ape tgok pompuan pakai baju ala-ala diva...asalkan tak seksi :)

mie said...

betul2 tu..
kadang2 kalo pelik memang jadi buah mulut..
kalo cantik ok la..
eheheee

Wahida Nasution Thakhrim said...

banyaknya sebab dengki la.. lagi satu mungkin tak berapa sedap mata memandang.. he3

zikeryhassan said...

perempuan kuat cemburu. sebab tu jd mcm tu.

Miss Yaty said...

as long dia pakai cantik dan tak seksi tak de org kutuk kot..haha..

lain orang lain pendapat dan lain pandangan nya :)

saouri said...

haha...blogstalker...eh blogwalking... =)

Tatty Hassan said...

hello,

kalau rajin rajin please visit my blog and comment/rate my vid, thanks :)

http://iknowyouwillstalkme.blogspot.com/2011/01/my-first-audition.html

Syafiq Rosli said...

kayare..tuh la mcm2 kan..

mamawana..nak buat mcm ne..manusia kan..so sabar je lah..huhu

nur athiqah..tuh memang xsmua..sstgh je..

syarq..yep xseksi yang pnting kan..sdap mata memandang..

mie..yeah yg cntik konfrm xkelip2 mata..haha

wahida..mgkin yg xcukup kain tuh mmg orang ngumpat kan..hehe

zikery..ye lah kot..hehe

miss yaty..i agree with u..

saori..haha mn ade stalker..

tatty..yeah i will

Qaseh dalia adelia said...

tak jugak lah...
sekadar memuji ..xlah smpai kutuk2 hehe..xpe murah asal pndai bergaye

mia.lia said...

ada gak ek cmtuh..tak tau sbb bkn gitu..hehehe

Irma A.Wahid said...

hehehe...wat survey nmpk trhdp perempuan~

iniialahaku said...

jelesla tu...aku yg jntan ni pon jadi gosip,jam aku jam pasar malam???ces...kuangjar tul mlut si dia tu...mau aku sumbat je resit aku bli jam dlam mulut dia biar hadam ckit..hahahaha...emo

mekar said...

mm..orang perempuan kekadang suka cakap dan fikir perkara yg remeh tanpa perlu fikir panjang. Pastu myesal.
Org lelaki pun ada tp jumlahnya tak ramai sbb kepala mereka lebih pikir kerja & tanggungjawab sbg ketua keluarga bla..bla..

dyna syamsuri said...

sokong2,hahahaha
tapi tak semua, ada yang wat tak tau jek kwan dia pakai ape,
lantok hang la!
hihuhihu :)

Syafiq Rosli said...

qaseh..yep biar murah asal bergaya kan..

mia..ade je..kta bleh perasan..hehe

irma..of kos lah..hehe

iniialahaku..sumbatkan aje..haha

mekar..yeah..nice komen from u

dyna..hehe..mmg btl xsmua pn