Monday, December 6, 2010

MENCARI JODOH BUAT MAT GEBU

Salam Maal Hijrah..huh kali ni punye segmen lagi mencabar berbanding segmen2 yang pernah dianjurkan sebelum ni..haha aku sahut cabaran Ben Ashaari tuk mencari jodoh untuk MAT GEBU..bunyi macam best..that's why aku join ni..jeng2..

Antara calon yang aku rasa sesuai
  Lisa surihani
Source: Yahoo Images

Perbualan antara Aku dan Mat Gebu

Aku: Salam mat gebu, aku ni da lama tengok kau membujang..kau xde terasa hati ke nak ade bini macam orang lain..

 Mat Gebu: Haha, kau bukan tak tau aku ni..aku ni da la pemalu apatah lagi kalau da berdepan dengan perempuan..mau terkelu lidah aku der..
Aku: Kau ni mat gebu tak berubah2 aku tengok dari dulu..sejak sekolah menengah lagi..aku tau la kita ni sekolah laki2 dulu tapi kau kena terima culture shock..tengok macam aku, da ade awek 4, ade skandal lagi tuh..kau tak nak lalui suma tuh ke mat gebu?

Mat Gebu: Kau lain aku lain..aku budak baik2..haha..aku memang betul2 xpandai la nak ayat2 perempuan ni..

Aku: Ok la, macam ni..aku ade kenal sorang awek ni..memang sesuai la jadi calon bini..gua tarak tipu punya beb.. aku yakin kalau kau tengok mesti cair la beb..besok aku kasi jumpa sama kau eh..

Mat Gebu..Eh, kau biar betol ni..aku segan la der..ada apa je kat aku ni..hanya pandai memasak je..
Aku:Arghh..xde2 kau kena jumpa gak..ok la tuh..memasak da extra mark kat kau..konfirm mentua suke..

Mat Gebu:Yela2..aku pergi 

Perbualan Mat Gebu, Aku dan Lisa Surihani 

Aku: Salam MG ni la perempuan aku cakap semalam..(sambil menunjukkan thumbs up)

MG: Owh ye ke..terbaik la..aku sayang kau lebih la..haha..

Aku: Ah kau, time ni la baru nak sayang aku kan..da2 kau gi borak ngan dia aku nak jalan2 jap..

MG: Okeh dude..

MG: Hai, nama u lisa kan..i orang panggil MG..

LS: Owh, Michael Gordon eh..hehe..gurau jela..ur friend cakap orang panggil u Mat Gebu eh..jap2 i tengok..wah memang gebu la u ni..hehe

MG: Jangan la cakap macam tuh malu je i tau..i ni bese2 je..

LS: I dengar u blom kahwen lagi ye..same to me la..still single sampai sekarang tau..tak tau la kenapa..

MG: Yap, mungkin belum sampai seru kot..tapi nak wat cam ne..kalau nak harapkan jodoh..bujang terlajak je jawab nye..

LS: Ala. u jangan cakap mcam tuh..serupa je mcam i ni..sape je la nak kan..

MG: Hehe, i ni ade (perasan sekejap) u tak nak ke? huhu

LS: Really? kalau u nak melamar i, i ok je..i malas da nak bercinta2 ni..buang masa i je..i da banyak kali kecewa tau..

MG: Dalam hati MG (betul ke ade bidadari dalam syurga..jantung MG berdegup kencang)..Err, u tak bergurau ke?

LS: Nope, seriusly.

Ending of the story: MG dan LS hidup bahagia dan dikurniakan 4 orang anak..~~
 

22 comments:

athiea said...

haha..4 je ke??grrr

cek chun said...

hahaha. siap ada anak tu. caya lah broker. :-bd

Wan Zulqhairi said...

tahniah, anda telah ditag satu contest yang amat menarik.. Sila ke... http://wamozuwaha.blogspot.com/2010/12/edit-foto-contest.html

p/s:: xpe ke nak tag ni??

nazirulhazwan~ said...

mat gebu nk 18 org anak wei.haha:P
gud luck bro

The Nurul said...

nice!! hahaha

nur said...

4 orang and still counting..
ALL IN ONE

Syafiq Rosli said...

atheia..4 je la..hehe

cek chun..hehe thank ya

wan..hoho okeh aku join nt..

nazirul..haha mak ai..byk sgt ler..

Syafiq Rosli said...

nurul..haha yerp2..

nur..wah still continue eh..:)

Aflina Affandi said...

Lisa surihani tu . woot woot :D

Syafiq Rosli said...

aflina..yeah i like..

Nur said...

wah si lisa tuh pon cepat jebr knal da nak ajak kawin plak..hahahhaa

adrina sidek said...

wahhhh...sekali 4 daaa =P

Mat Gebu said...

Hahaham pengsann..pengsann..siap ada pic kucing "miang" lagi..hahaha.. terima kasih sudi join..

puteri cahaya. said...

amboi... :D jom komen pu3 plak http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/mencari-jodoh-buat-mat-gebu.html

Azza Firza said...

hahaha, gud luck yaa ;p salam maal hijrah, semoga impian anda tercapai yaa, hehe, nak menang RM50? ayuhh, join kontest bersama azza (:

http://zaza96.blogspot.com/2010/12/review-paling-kreatif-azzafirza-rm50.html

m i m i said...

hakhakhak., sakit perut nih thn gelak., michael gordon...hakhakhak..
ye ke abg mat gebu , gebu? haha,..
pandai wat citer

misz nana said...

kreatif! hehe..

Syafiq Rosli said...

nur..haha bese la da kecewa dgn cinta..

adrina..yela..rezeki tuh..hehe

Mat Gebu...haha tuk seronok je kn..hehe..xpasan lak ade kucing miang..:)

puteri cahaya..okeh i will..

azza.thank ya..salam maal hjrah

mimi..thank eh..tnya la MG sndri..

misz nana..thank ya

Citarasa Rinduan said...

semoga berjaya..

harap2 mat gebu suka lisa..maklumlah..cik mat suka yang comel2 dan gebu2..hehehe

Syafiq Rosli said...

citarasa rinduan..hehe thank sis..

Kalamhati said...

hehehe samapai pengsan Cik Mat baca..hihi best!gud luck!

Anonymous said...

What an all 'round well written piece!!!