Saturday, July 13, 2013

Selamat Menyambut Ramadan Al Mubarak


Assalamulaikum,

Sebelum aku terlambat..aku ingin mengucapakan kepada semua umat Islam di Malaysia dan juga di serata dunia..selamat menyambut ramadan al mubarak 2013..moga-moga tahun ini menjadi tahun yang lebih baik dari yang sebelumnya..

Bagi aku, tahun ini aku berpuasa sebagai seorang pekerja..sedikit berbeza pada zaman belajar dulu..tapi cara berpuasa mestilah samakan..mana ada berubah..mana tahu tahun depan aku berpuasa sebagai seorang suami ke?? hehe gurau..

Seperti orang kita di Malaysia..memang tak lepas dari menjengah bazar ramadan untuk melihat makanan yang boleh membuatkan kita meronta-ronta..hehe..teruk sangat tu..macam aku tengok keadaan..kalau nak berbuka secara percuma..kita boleh pergi masjid..hehe di situ kita dah dapat jimat ye tak??

Cuma yang aku risau dekat bazar ni ada makanan yang lama orang kata " recycle " jadi berhati-hatilah ye..aku beselah genapkan RM10 untuk satu hari..tak campur ngeteh lepas terawih..maklumlah ambil angin malam..apa-apa pun kita harus berpuasa dengan ikhlas dan memperbanyakkan amal ibadat..pesan ini untuk diri aku dan juga korang semua..

Akhir sekali..raya nanti jemputlah datang rumah..yeah..:)

mood: puasa ke 5

No comments: