Sunday, March 4, 2012

Dunia Blogging Bukannya Mudah

Salam satu bloggers..aku berasa dunia blogging semakin panas..mana tidaknya..ada je berita mengenai blogger di saman..itulah kadang2 kita tidak boleh menulis sesuka hati tanpa fakta yang benar..tapi kita pun tiada hak untuk halang..sebab masing2 mempunyai pendapat yang tersendiri..blogging ini bukannya tempat untuk menjadi popular pada asalnya..ia tempat untuk menyampai info2 yang berguna kepada masyarakat..


Terus terang aku kata..pada zaman sekarang blog ibarat trend tak kira pada peringkat usia..tua ataupun muda..masing2 memiliki blog..bermacam-macam blog yang boleh kita lihat sekarang..tetapi untuk menjadi blogger yang berjaya bukanlah mudah..ada yang menjadikan sebagai pendapatan..ada juga hanya untuk peribadi..ini semua bergantung pada individu tersebut..


Kalau nak diikutkan usaha dan tawakal perlu disertakan untuk menjadi blogger yang berjaya..janganlah terburu2 untuk menjadi popular pada masa yang singkat..kita perlu belajar menjadi susah dahulu sebelum menggapai kejayaan..sekian..


mood: serius tapi chill

8 comments:

cik pieja hut said...

terima kasih atas nasihat yang diberikan abang blogger . hehe

[k]o{q}i[n] said...

kdg2 tu nyampah gak sesetengah blogger yg xde etika dlm berblogging. main hentam kromo je...

Nurfarahana A.Aziz said...

betul tu ! saya setuju ! ckp siang pndang pandang..cakap malam dengar dengar..ehek ehek..

Zinnirah Humaira said...

msing2 ada niat sndiri knpa nak berblogging, tapi ada jgak btas yg kna ambil tahu kan? heee :)
dah sihat?

cira nd said...

okay nampak serius sangat dan tak chill pun.. hehe :D

LidiaSuraya said...

Menulis hanya utk suka suka n make frend. X pikir pun utk glamour atau as pendapatan.. Just nak share info n moment wif all

noreenrara said...

good one ! :)

kaizen said...

agree with u...