Tuesday, January 25, 2011

Ben Ashaari dan Redmummy..Siapa Lebih Famous??



                            vs




Assalamualaikum..lama betul rasanya aku tak mengemas kini blog aku ni..asyik mempromosikan bloglist aku je..hehe..boleh tahan jugak lah sambutannya..alhamdulillah..dalam 3 hari jugak lah aku biarkan blog aku ni..mesti korang bosan kan??Haa ini malam..aku bagi entri baik punya..

Cuba lihat gambar di atas..sah-sah korang kenalkan..siapalah tak kenal dua blogger yang sedang hangat di pasaran..iaitu Ben Ashaari dan Redmummy..masing-masing dah melibatkan diri dengan media..aku berasa kagum dengan mereka..mungkinkah suatu hari aku di tempat mereka?? haha tidak mungkin lah aku berblogging untuk memenuhi masa lapang je sambil menambah kenalan..:)

Ok..kita terjah dulu mengenai Redmummy..empunya blogger terkenal dengan mempunyai blog berwarna merah..i like that..hehe..merah merupakan salah satu warna kegemaran aku tetapi warna blog aku entah kenapa warna oren..pelik jugak kan..hehe..lihatlah kuasa blog redmummy menyebabkan dirinya termasuk ke BERITA HARIAN..adeh termasuk ke..hehe..memang dirinya layak pun untuk masuk dalam dunia media..tahniah buat Redmummy..

Tidak asing lagi buat kita..nama Ben Ashaari kian menyinar di antara blogger..siapa sangka dengan berblogging..dia melayakkan diri ke Majalah Rapi..fuhh!! terkejut jugak aku..Ben Ashaari masuk majalah..bro dah macam selebriti lah..all da best for you!!

Kedua-dua blogger ini mempunyai kekuatan masing-masing..jadi aku tidak hairanlah mereka cemerlang dengan gaya yang tersendiri..Kalau nak diikutkan ramai lagi blogger-blogger yang dah berjaya..apa-apa pun..kita yang baru di dalam bidang ini..haruslah menjadi mereka sebagai idol kepada kita semua..

NEVER SAY NEVER..peace!!

Kepada yang belum join bloglist aku..klik sini ya..

32 comments:

yatie's EPISODE said...

yup2. due2 hebat! tahniah untuk abg ben! :D

akmal afiqah said...

due2 hebat.. tapi vote utk ben lagi.. ^^

ria said...

suka redmummy. . :)

ria said...

suka redmummy. . :)

Firdaus Alim said...

Err Hanis Zalikha?
selalu folo update blog abg ben hihi

cikbintang said...

sama2 blogger....
masing2 dgn cerita masing2 hehehe
neway sama2 kte kawan sesama blogger teruskn berblog scra sihat ^_^

Syafiq Rosli said...

yatie..yeah..tol2..sy sokong..hehe

akmal afiqah..masing2 ade peminat tersendri..

ria..yeah..good2..sy sk jgk..

firdaus..HZ mmg dah femes dah..

cikbintang..yeah..mmg bagus cara tuh

whitecappuccino said...

wow! Ben Ashaari dah semakin hebat dan terkenal kan?

Citarasa Rinduan said...

kak kenal ben dulu...
apa2 pun biasanya yang pertama tu kita kenang sampai bila2....hehehehe

cek chun said...

hari2 baca blog mereka.
kedua2 punya cerita yg berbeza.

Fashionista said...

hm..personally..aku jarang view pon redmummy...seingt aku 3 kali je kot...n aku slaloo update ben ashaari...huhu..xtaw nape...=p

Fashionista said...

hm..personally..aku jarang view pon redmummy...seingt aku 3 kali je kot...n aku slaloo update ben ashaari...huhu..xtaw nape...=p

Siti Nur Amirah said...

secara jujur dulu letak redmummy dekat side list tu..tp ntah napa dah lama2 mcm tak berapa nak bukak so, dah remove..tp pernah mengkagumi dia laa..hehe..kagum laa org berjaya kan..

mR.sYaH said...

semakin hari blogger menjadi semakin hangat.. berita harian pilih redmummy sebab salah satunya tema bh pun warna merah.. heheh...

BEN ASHAARI said...

terima kasih semua.. apa pun , ben ashaari tetap sama cam dulu.. masuk majalah tu sekadar buktikn sapa sapa pon boleh maju jika ada usaha ..

efa nur said...

bestnye...efa pun nak gak laa masuk majalah..paper..hehe :D

Syafiq Rosli said...

whitecappucino..hehe yep2 semakin terkenal sudah..hehe

citarasa rinduan..tuh lah..hehe kenang smpi bila2 kan

cek chun..tau xpe..masing2 ada identiti tersendiri..

fashionista..terpulang pada diri masing2 lah..:)

amirah..tuh la..minat kita ni kadang2 berubah..hhe

mrsyah..mayb lah kot..hehe

ben ashaari..yes..u r right bro..:)

efa nur..haha jom2..

mamawana said...

hebak...hebak.. dan bijak

Syafiq Rosli said...

mamawana..hehe..:)

Hazari. said...

ben kot.. baru dengar je name redmummy.

sissyira said...

salam

tak kisah siapa yang femes,
yang penting kita di atas bumi yang sama dan dibawah langit yang sama =)



ziarah rakan yang saya follow =)

~~@lyci@~~ said...

dua2 ikon yg hebat..

eh, tuan blog ni pun mn tau suatu hari nnt akan berada di tmpt yg sama hehe... amin..

Ujang9897 said...

gua opskos bro ben..hehe...sehari 80 kali ke atas kot masuk blog dia..hahahaha

eja said...

hanis zalikha..;')

Syafiq Rosli said...

hazari..hehe redmummy lagi lm dah..hehe..ben pun xkurang hebatnye

sissyira..yeah tuh yg pnting di bawah satu bumbung kan..

alycia..thank eh..hehe

ujang..wah byk gle bai..haha

eja..tuh mmg lagi power dah..hehe

Amy Syaquena said...

dua2 mempunyai keistimewaan tersendiri...

FariehanIbrahim [LBC] said...

errkk, bru terserempak ngn redmummy. haha!
xde2, incik ben still da best. xD

Zala Wajik said...

dua-dua layak untuk terkenal :) hua3

Syafiq Rosli said...

amy..sis tau xpe kan..hehe

fariehan..wah ye ke..xamik gmbr ke..hehe

zala..tau xpe kan..

Ummi said...

Salam Syafiq - Thanks sudi singgah dapur akak tuh..hehe..wow orennya pakngah eh...Pada akak kedua2nya sama hebat dalam mengenengahkan gaya dan entry masing2...cuma BA mmg dikira baru sgt dlm dunia blog, tetapi sudah mencapai populariti dan disenangi kehadirannya berdasarkan followers yang mendadak peningkatannya...Sementara Redmommy mmg sudah otai dan selayaknya dia berada di tempat sekarang...Moga keduanya sukses dan jadi ikutan...

MahaMahu said...

Sebanarnya masing2 ada kelebihan masing dan juga kehebatan masing dlm2 berblog.. mcm anda gak cuma masa belum sampai untuk ketahap mcm tu.. jng nak agungkan org lain..

Syafiq Rosli said...

ummi..hehe tuh la kak oren sangat ni..hehe..thank jgk singgah my blog..nice komen..:)

mahamahu..btul tuh..thank 4 da komen